Πέμπτη, Απριλίου 21, 2016

Απάντηση στη Δημοτική Παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας»

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» αναφορικά με δυο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη της Επιτροπής, ακόμα και από τον κ. Βρούτση. Παρόλα αυτά, οι «Πολίτες για τα νησιά μας» δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βαρύτατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς περί «παρανομίας και ανηθικότητας», οι οποίοι δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορα τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τη Δημοτική Αρχή, πρόσωπα με κύρος και υπόληψη στην τοπική κοινωνία.  
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους Δημότες μας ότι τα θέματα που έρχονται στην Οικονομική Επιτροπή συνοδεύονται από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των.......
αντίστοιχων και αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες και διασφαλίζουν τη νομιμότητα των ενεργειών. Οι αιρετοί που μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή καλούνται να αποφανθούν και να ψηφίσουν με γνώμονα τη σκοπιμότητα, ενώ η νομιμότητα των προτάσεων είναι διασφαλισμένη από τους δημοτικούς υπαλλήλους. Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες και οι αποφάσεις των παραπάνω ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Όσο για τις δύο περιπτώσεις που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας», η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου βεβαιώνει εγγράφως για τη νομιμότητα όλης της διαδικασίας των αναθέσεων (επισυναπτόμενα έγγραφα).
Επιπρόσθετα, οι «Πολίτες για τα νησιά μας» με ασύστολα ψεύδη, υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχαν προσφορές για τις δύο αναθέσεις, ισχυρισμός που καταρρίπτεται από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Σε αυτά, επίσης, σαφώς διαπιστώνεται ότι ο επικεφαλής των «Πολιτών για τα νησιά» κ. Βρούτσης υπερθεματίζοντας ψήφισε θετικά και τα δύο θέματα, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής. Άραγε, αφού ισχυρίζεται ότι ήταν «παράνομα και ανήθικα», γιατί τα υπερψήφισε; Η εκ των υστέρων αντίδρασή του, μέσω του δελτίου τύπου της παράταξής του, υποκρύπτει μόνο εμπάθεια! Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλεφθεί ότι η Αποκεντρωμένη ενέκρινε τη νομιμότητα όλης της διαδικασίας των παραπάνω δυο αποφάσεων.
Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θίγει προσωπικότητες και ανθρώπους ηθικούς και καταξιωμένους στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να υποστηρίξει τις κομματικές του θέσεις και να ασκήσει αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να λασπολογεί σε βάρος των εκλεγμένων από την τοπική κοινωνία μελών της δημοτικής αρχής, συκοφαντώντας με βαρείς χαρακτηρισμούς και ανυπόστατα σχόλια. Για το λόγο αυτό προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά των συκοφαντών και λασπολόγων.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοφανή ήθη στην τοπική κοινωνία μας εισάγει η Μαργαριτοπαρέα του Δήμου. Ακολουθώντας πρακτική Σαμαρά και Κουμουτσάκου απειλεί να ποινικοποιήσει την πολιτική άποψη, επικαλούμενη δήθεν συκοφαντίες εναντίον της και ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες προέβη σε μια ανήθικη επαγγελματική σπίλωση και καταρράκωση της προσωπικότητας του σεμνού, ευγενούς και συγκροτημένου Βασίλη Βρούτση. Θα μπορούσε να πει κανείς "είπε ο γάδαρος...", που λέει και μια παροιμία από τη... Μουτσούνα.
Πρέπει να καταλάβουν, ακόμα και ο Μαργαρίτης και η παρέα του, ότι οι ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης δεν είναι "σχόλια", αλλά επιβεβλημένη πολιτική κριτική και παρέμβαση, την οποία πρέπει να συνηθίσει, να επιδιώκει και να υπολογίζει. Οξυγόνο για τη δημοκρατία κ. Μαργαρίτη!
Επί της ουσίας:
-οι συγκεκριμένες εργασίες για σύνταξη φακέλου έπρεπε να ακολουθήσουν τις συνήθεις νόμιμες διαδικασίες και όχι την ολισθηρή και ύποπτη οδό της απευθείας ανάθεσης.
-είναι καταχρηστική και παράνομη η συχνή προσφυγή στην εξαιρετική αυτή διαδικασία.
-η ψηφοφορία στην Οικον. Επιτροπή, που μπορεί να έγινε για λόγους πλημμελούς πληροφόρησης από τις υπηρεσίες ή για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα των έργων, αποτελεί άλλοθι και θεραπεία των παρανομιών;
Και επειδή επικαλείται ο συντάκτης της ανακοίνωσης του Δημάρχου τους υπαλλήλους και τη νομιμότητα που αυτοί εγγυώνται, μπορεί να μας πει αν συμφωνούν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τα παραπάνω; Εξάλλου δεν είναι αυτοί υπόλογοι έναντι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Ούτε αυτό δεν έμαθε ακόμη; Επειδή επίσης επικαλείται την τελευταία σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας, μπορεί να μας πει πόσες αποφάσεις της δημοτικής αρχής έχει κρίνει ως παράνομες αυτή η υπηρεσία; Και οι αποφάσεις της Αποκ. Διοίκησης υπόκεινται βέβαια σε προσβολή.
Και κάτι άλλο: Ο Ζουγανέλης με ποιο δικαίωμα πιστοποιεί ότι ο Βρούτσης υπερψήφισε τις αποφάσεις της Οικον. Επιτροπής; Είναι αυτό στις αρμοδιότητές του ή το έκανε καθ' υπόδειξιν; Μπορεί να μας πει αν ξέρει τον Μάρκο Μαργαρίτη, παράγοντα της ΟΝΑΣ, που, επειδή δεν είχε τα προσόντα, υπέδειξε το συνεταιράκι εκ Ξάνθης;
Καλό θα είναι ο προϊστάμενος των ΤΥ να κάνει καλά τη δουλειά του, να μην εκθέτει το Δήμο και να μην εκτίθεται. Να ενημερώνει ολοκληρωμένα τους συμβούλους και τα συλλογικά όργανα και να μην αποτελεί όργανο πολιτικής σκοπιμότητας, παραβιάζοντας τον υπηρεσιακό ρόλο του.