Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

Τι μέτρα θα πάρει ο Υπουργός για να επαναλειτουργήσει το εξεταστικό τμήμα του ΕΠΑΛ Αμοργού;

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου στο ΕΠΑΛ Αμοργού και την υποχρεωτική μετακίνηση των μαθητών στη Νάξο ώστε να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις.
Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας αποφασίσθηκε η έγκριση 10 Εξεταστικών Κέντρων ΕΠΑΛ στο νομό των Κυκλάδων μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται το ΕΠΑΛ Αμοργού όπως γινόταν σε παλιότερες χρονιές.
Αυτό έχει σαν συνέπεια οι δέκα (10) μαθητές του σχολείου να αναγκαστούν να μετακινηθούν στη Νάξο έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Όπως αναφέρουν και ψηφίσματα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και.......
Κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων της Αμοργού αλλά και του Συλλόγου Διδασκόντων η απόφαση αυτή θα αποκλείσει από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τους μαθητές που οι οικογένειες τους δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαμονής και αλλεπάλληλων μετακινήσεων από και προς τη Νάξο (οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 17 Μάη και τελειώνουν στις 6 Ιούνη).
Ταυτόχρονα επιβαρύνεται το σύνολο των μαθητών του σχολείου με την ψυχολογική καταπόνηση και τη φυσική τους ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις την περίοδο των εξετάσεων στερώντας τους έτσι το δικαίωμα να συμμετέχουν με τους όσο το δυνατόν ίδιους όρους με τους υπόλοιπους μαθητές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει το εξεταστικό τμήμα του ΕΠΑΛ Αμοργού έτσι ώστε οι μαθητές να δώσουν απρόσκοπτα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες ημέρες;


Οι βουλευτές
Σταύρος Τάσσος

Διαμάντω Μανωλάκου

Μανώλης Συντυχάκης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :