Τρίτη, Απριλίου 12, 2016

Ενέργειες για να «γυρίσει» σπίτι του ο Μάρκος…

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα μετά από ερώτηση του Παύλου Χρυσαφίδη - Επαφές Δήμου-Καθολικού Επισκόπου για διάθεση δωρεάν τάφου στο Καθολικό Κοιμητήριο
Το θέμα που έχει προκύψει με τον οικογενειακό τάφο του Μάρκου Βαμβακάρη στο 3ο νεκροταφείο και την απαίτηση του Δήμου Αθηναίων για καταβολή 3.875 από την οικογένειά του συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιου Σύρου-Ερμούπολης.
Ο επικεφαλής της.....
ελάσσονος μειοψηφίας Παύλος Χρυσαφίδης κατέθεσε σχετικό ερώτημα, ζητώντας από την Δημοτική Αρχή αν είναι ενήμερη για το θέμα και αν σκοπεύει να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αλέξης Αθανασίου (ο δήμαρχος Γ. Μαραγκός βρισκόταν εκτός Σύρου) ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη από τα σχετικά δημοσιεύματα και ότι η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού έχει έρθει σε επαφή τόσο με την οικογένεια του Μάρκου Βαμβακάρη, όσο και με τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου.

Η πρόταση που έχει τεθεί υπό συζήτηση, είναι η παραχώρηση δωρεάν τάφου εκ μέρους της Καθολικής Επισκοπής στο Καθολικό Κοιμητήριο ώστε να μεταφερθούν εκεί τα οστά του πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού και της συζύγου του.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αν γίνει πράξη θα αποτελέσει ένα φόρο τιμής στον μεγάλο Μάρκο Βαμβακάρη που θα «γυρίσει» σπίτι του…

Για το θέμα θα υπάρξει περισσότερη ενημέρωση σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου.
Πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :