Τρίτη, Απριλίου 12, 2016

Δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συνέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, συνεχίζουν απαρέγκλιτα, όπως κάθε χρόνο, την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων και δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών σε όλο το δήμο
(Νάξος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα).
Όπως επισημαίνεται και από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, ο έγκαιρος και σε ετήσια βάση προγραμματισμός ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών αποτελεί ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για.....
την προστασία της δημόσιας υγείας από νοσήματα που μεταδίδονται μέσω διαβιβαστών (όπως ελονοσία, ιός Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός, ιός Ζίκα κλπ), καθώς και για τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών.
  Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου, η δεύτερη στις 10 Απριλίου και ανά 20 ημέρες θα επαναλαμβάνονται επεμβάσεις έως τέλος Οκτωβρίου.
Ιδιαίτερα φέτος με την ραγδαία εξάπλωση σε παγκόσμιο επίπεδο του ιού Ζίκα, είναι αναγκαία η αδιάλειπτη και απρόσκοπτη πραγματοποίηση των εφαρμογών. 
Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (www.keelpno.gr) μπορούν οι πολίτες να βρουν όλες τις πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό για την προφύλαξή  τους.
Πληρ.:Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων τηλ. 2285360140
                                


                                                  
                                                          



                                  ΤΟΤΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ

                                 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ               


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :