Σάββατο, Απριλίου 16, 2016

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Είναι γνωστός σε όλους πια ο τρόπος άσκησης πολιτικής από πλευράς της πλειοψηφίας. Είναι γνωστός και ο τρόπος που λειτουργούμε εμείς. Μέχρι σήμερα στον ενάμιση χρόνο θητείας μας και συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε επιλέξει, όταν αντιπαρατιθέμεθα να το κάνουμε μόνον σε πολιτικό επίπεδο. Τόσο εγώ και ο Αντώνης ο Βασαλάκης όσο και οι προκάτοχοί μας, απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ιδιότητά τους ως αιρετών και πολιτικών προσώπων. Ποτέ για την ιδιωτική τους ζωή, ποτέ για την επαγγελματική ιδιότητα του καθενός. Πρώτον, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα κάναμε πολιτική, αλλά κουτσομπολιό και δεύτερον, γιατί κάθε συζήτηση επί προσωπικού ενέχει τον κίνδυνο τα.....
ουσιαστικά ζητήματα να απαξιωθούν και να ασχολούμαστε με το έλασσον. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά, που οι της Δημοτικής Αρχής δεν μπορούν να απαντήσουν σε όσα ερωτήματα τους θέτουμε και να δικαιολογήσουν όσα τους καταλογίζουμε, κάποιος από την «ηγετική πεντάδα» εκτρέπει τη συζήτηση επί ουσιαστικών θεμάτων με προσωπικές επιθέσεις. Δεν γίνεται ούτε τυχαία, ούτε επειδή χάνουν την ψυχραιμία τους λόγω της αντιπολιτευτικής πίεσης. Οι προσωπικές επιθέσεις γίνονται  ακριβώς με σκοπό να εκφύγουν της ουσιαστικής συζήτησης σημαντικών ζητημάτων για το Δήμο και της ανάληψης των ευθυνών τους ενώπιων της κοινωνίας. Λίγο να έχει παρακολουθήσει κάποιος τι λέγεται στα Δημοτικά Συμβούλια τους τελευταίους μήνες, θα καταλάβει για το μέγεθος του λυπηρού αυτού φαινομένου.
Ακόμη όμως και το γεγονός, ότι απαντούν επί προσωπικού σε ανακοινώσεις που εκδίδονται από την παράταξη και όχι από εμένα προσωπικά, είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο έχουν επιλέξει να πολιτεύονται: πάντα με γνώμονα τα κουτσομπολιό. Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι υφίστανται κάπου στον κόσμο συλλογικές διαδικασίες.  
Την ίδια στιγμή «για την ταμπακιέρα, ούτε λόγος». Τρανό παράδειγμα η τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής (15/4/2014), που δεν απαντά σε τίποτα ή απαντά σε άσχετα ζητήματα από αυτά που τίθενται. Από την άλλη, θέτει σαφή υπονοούμενα για την επαγγελματική μου ιδιότητα. Τέτοιου είδους σχολιασμούς και χαρακτηρισμούς δεχόμαστε συνέχεια, όχι αδιαμαρτύρητα, είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με δελτία τύπου. Τόσο εμείς όσο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Προφανώς, δεν παρεξηγούμαστε. Κατανοούμε τη θέση τους και αντιλαμβανόμαστε το πολιτικό επίπεδο, το οποίο τους τελευταίους μήνες φανερώνεται όλο και πιο ξεκάθαρο στα μάτια των πολιτών. Παραδείγματα πολλά και γνωστά. Ας μην τα αναπαράγουμε.
Δεσμεύομαι ότι, όσο κι αν προσπαθούν να μας προκαλέσουν, δεν πρόκειται ποτέ να πέσουμε στο επίπεδο τους. Είναι άλλωστε έξω από τη φύση μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα καταθέτοντας προτάσεις, σύμφωνες με το δικό μας πρόγραμμα, που θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον των δημοτών (ακόμη κι αν ξέρουμε ότι δεν θα βρουν ευήκοα ώτα) και θα καταγγέλλουμε και θα κοινοποιούμε στους συμπολίτες μας όλα, όσα πράττει η Δημοτική Αρχή και κάνουν κακό στα νησιά μας, που δυστυχώς είναι πολλά, με σκοπό είτε, για το καλό όλων, να μπουν επιτέλους στο σωστό δρόμο (δύσκολα…) είτε να συνειδητοποιήσει ακόμη και ο πιο δύσπιστος πολίτης με τι έχει να κάνει (σε πολιτικό επίπεδο μιλώντας πάντα…).
Και μια ακόμη σκέψη: Οι πολίτες-δημότες είναι οι μόνοι  που με τον έλεγχο και τη συμμετοχή τους μπορούν πραγματικά να περιορίσουν αυτές τις συμπεριφορές και να αναβαθμίσουν το πολιτικό επίπεδο. Όσες φορές συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι «λύκοι» μετατράπηκαν σε «πρόβατα». Η συμμετοχή  των δημοτών στα του τόπου μας, την οποία αποδεδειγμένα αποστρέφονται εκεί στην πλειοψηφία, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να δώσει άλλον αέρα. Μένει να το δούμε.
Υ.Γ. Τελευταία φορά που με δελτίο τύπου της, η Δημοτική Αρχή θέλησε να μου επιτεθεί προσωπικά και να θέσει την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο, υπονοώντας και πάλι πράγματα για την ιδιότητά μου ως δικηγόρου εκτέθηκε ανεπανόρθωτα: 7 Δεκεμβρίου 2015 σχετικά με την αναφορά μας στην Εισαγγελία και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τη μη εφαρμογή των γνωμοδοτήσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου γράφουν: «Αν ως Δημοτικός Σύμβουλος (σ.σ. ο Βασίλης Βρούτσης) είχε αφιερώσει λίγο χρόνο, όπως έχει την υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα, να ζητήσει από τις Υπηρεσίες του Δήμου τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, και ως Δικηγόρος να τον μελετήσει, πιστεύουμε ότι θα έπραττε διαφορετικά." Αρχές Ιανουαρίου του 2016 και σε πλήρη επιβεβαίωση όσων ισχυριζόμασταν για το ζήτημα, το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έκρινε ότι παρανόμως έπραξε ο κ. Δήμαρχος και τον παρέπεμψε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για πειθαρχικό έλεγχο...
Καλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο!
Νάξος, 15.04.2016
Βασίλης Βρούτσης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :