Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016

"ΟΧΙ στον πόλεμο" φώναξαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου (picts)



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα  το πρωϊ το   2ο Γυμνάσιο Νάξου
Στο πλαίσιο του εορτασμού των Άγιων ημερών του Πάσχα μαθητές και καθηγητές επέλεξαν να δείξουν την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο με ένα πρωτότυπο δρώμενο.
Στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικοδήμου προβλήθηκαν εικόνες αντιπολεμικού περιεχομένου και εκφωνήθηκαν  σχετικές  ομιλίες από.....
εκπαιδευτικούς
Αμέσως μετά ακολούθησε ειρηνική πορεία από τη λεωφόρο Παπαβασιλείου, με κατεύθυνση   προς την κεντρική πλατεία "Μανδηλαρα" στην παράλια της Χώρας.
Όλοι μαζί μαθητές και καθηγητές με ένα ένα κλαδί ελιάς στα χέρια  φώναξαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης και της συναδέλφωσης των λαών Το ποτάμι της ειρήνης κατέληξε στην Πορτάρα, όπου οι μαθητές προέβησαν σε μια συμβολική πράξη ρίχνοντας ένα στεφάνι, στο σχήμα της ειρήνης,  στη Μεσόγειο (το Κέντρο της Γης), στη θάλασσα που ενώνει τους λαούς.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την ιδέα και την πραγμάτωση του δρωμένου και ευχόμαστε από καρδιάς οι σημερινές εκδηλώσεις  και τα μηνύματα που έστειλαν τα παιδιά να βρουν μιμητές και αποδέκτες
















Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :