Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2016

Εντυπωσίασαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάξου!! (pics)

Η Νάξος εντυπωσιάζει για μια ακόμη χρονιά με τα διονυσιακά δρώμενα και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του  τελευταίου τριημέρου  της αποκριάς γεμίζοντας  εικόνες, ήχους,  και χρώματα,  μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια, τις καρδιές  όλων των Ελλήνων!!  Εκδηλώσεις που σίγουρα θα αποτελέσουν την καλύτερη πολιτιστική παρακαταθήκη για το μέλλον και θα γίνουν η αφορμή για να μυηθούν οι επόμενες γενιές  σ' αυτό το μυστηριακό πανηγύρι που κάθε χρόνο γιγαντώνεται και κατακτά τις ψυχές όλο και......
περισσότερων ανθρώπων.
Στη Χώρα και στα μεγαλύτερα χωριά του νησιού,  για τρεις συνεχόμενες ημέρες, χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας  με εντυπωσιακές φορεσιές και φανταχτερά κοστούμια, διψασμένοι για διασκέδαση και ξενοιασιά,  βγήκαν σε δρόμους και πλατείες  χορεύοντας και τραγουδώντας για να  αναβιώσουν δρώμενα από την ιστορία και την μυθολογία του τόπου. Η  χαρά, το γέλιο, τα πειράγματα  και το κέφι    ήταν  οι   δικές  τους πινελιές  στον καμβά του φετινού αριστουργήματος .   
Συγχαρητήρια στους συντελεστές, στους φορείς, σε όσους συμμετείχαν  και δούλεψαν για να πάρει σάρκα και οστά το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο καρναβάλι που έχει γίνει ποτέ στο νησί. Στους "αλχημιστές"  των συναισθημάτων που με την ενέργεια  και το κέφι τους, μέσα σε δύσκολους καιρούς, κατάφεραν  να μετατρέψουν την μουντίλα και την μελαγχολία της εποχής σε ένα ατέλειωτο ξεφάντωμα.
Σας ευχαριστούμε 
Και του χρόνου
























Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :