Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ, συμπαραστέκεται  συμμετέχοντας ενεργά στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Απόλλωνα, ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα και τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν από την περσινή, αλλά και την φετινή κακοκαιρία. Προς αυτή την κατεύθυνση οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή, όπως και αναφορά με το ψήφισμα των κατοίκων.
Η πίεση των κατοίκων, μαζί με τον πρόεδρο του τοπ. διαμερίσματος, ανάγκασε την......
Δημοτική Αρχή να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κηρυχτεί ξανά το τοπικό διαμέρισμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Η δημοτική αρχή άφησε την περσινή ευκαιρία με την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναξιοποίητη, γιατί στην ουσία δεν θέλουν να κάνουν έργα στην περιοχή μας. Έργα κάνουν παρακάμπτοντας όποιες δυσκολίες, μόνο εκεί που θέλουν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ή ψηφοθηρικούς σκοπούς.
Η πολιτεία έχει την ευθύνη, με έργα αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής θωράκισης, αντιπυρικής προστασίας και γενικά έργα υποδομών  να προστατέψει  τις ζωές των κατοίκων και τις περιουσίες τους. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνει τη δυνατότητα να τρέξουν όλες οι διαδικασίες, να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προφασίζονται, όπως ζητήματα νομιμότητας, ενστάσεις και προσφυγές. Η αξιοποίηση των δικαστικών μέσων στο πλαίσιο του αστικού συστήματος δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα. Αντίθετα δίνουν το πάτημα για κωλυσιεργίες με νομικά ζητήματα και αποποίηση των ευθυνών των αρμόδιων Αρχών και Υπηρεσιών. Αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι η οργανωμένη λαϊκή πίεση, που μπορεί να τους αναγκάσει να δρομολογήσουν λύσεις στα προβλήματα.
Οι κάτοικοι έχουν την εμπειρία ώστε να μην τους εξαπατήσουν ξανά οι αρμόδιες αρχές και πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να στοχεύουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους και με ανυποχώρητο αγώνα και πίεση, να διεκδικήσουμε να γίνει άμεση παρέμβαση όπου υπάρχει επικινδυνότητα για να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους και παράλληλα να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν όλα τα έργα και υποδομές που θα εξαλείψουν τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής εξυπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :