Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Μεγάλη και ενεργή συμμετοχή του Σωματείου Μαζικής Εστίασης στο καρναβάλι της Νάξου

Το καρναβάλι του 2016 πλησιάζει ανεπιστρεπτί. Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συμμετέχει ενεργά και φέτος.  Στα πλαίσια  της επιτυχίας των εκδηλώσεων για την ικανοποίηση των ντόπιων κατοίκων αλλά και του πλήθους των επισκεπτών που αναμένονται , συστήνουμε και επιθυμούμε στην τήρηση των παρακάτω οδηγιών-υποχρεώσεων  από τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης τουλάχιστον αυτών που βρίσκονται στον κύριο καρναβαλικό άξονα (από το Πάρκο της ‘Ελλης μέχρι τα Παλάτια-Πορτάρα):
1)  Να στολιστούν αποκριάτικα (σύμφωνα με τις.....
δυνατότητες και τις επιθυμίες του καθενός) τα καταστήματα μας.
2) Να σβήσουν όλα τα εξωτερικά φώτα των καταστημάτων  και να χαμηλώσουν (όσο το δυνατόν) τα εσωτερικά κατά την διεξαγωγή των δρώμενων της Παρασκευής και του Σαββάτου 11-12 Μαρτίου. Δηλαδή τα βράδια  «Της αρπαγής της Αριάδνης» και της «Λαμπαδηφορίας» ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα.
3) Το τριήμερο των εκδηλώσεων της Αποκριάς  (Παρασκευή Βράδυ, Σάββατο βράδυ και Κυριακή όλη μέρα ) όλο το προσωπικό των καταστημάτων μας να είναι ντυμένο αποκριάτικα.
4) Αυτές τις 3 ημέρες να υπάρχει έξω από κάθε κατάστημα ένα τραπεζάκι μ’ ένα κέρασμα για το κοινό (Ρακί, κρασί, γλυκό, σνακ) ότι επιθυμεί ο καθένας. Αν το κάνουμε όλοι,  αυτό που θα επιμεριστεί ο καθένας θα είναι ελάχιστο και θα βοηθήσει στα μέγιστα στην δημιουργία κεφιού.
5) Η μουσική στα καταστήματα μας την Κυριακή  να είναι έντονη με καρναβαλικό χαρακτήρα τουλάχιστον μέχρι την λήξη και την κορύφωση των εκδηλώσεων.
6) Να βοηθήσουμε , να ενισχύσουμε , να προωθήσουμε με κάθε τρόπο τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά μας σε ολόκληρο το Δήμο μας. Η διάσωση και η διάδοση της παράδοσης είναι υποχρέωσή μας και αποφέρει σπουδαία οφέλη.
 
Συνάδελφοι,
η επιτυχία των εκδηλώσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μας. Οι επαγγελματίες της Εστίασης είμαστε σίγουροι ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όπως πάντα  και θα κάνουν την διαφορά. Μην ξεχνάτε ότι το καρναβάλι του 2016 έρχεται μια φορά ας το ζήσουμε μοναδικά και ανεπανάληπτα. Το αξίζουμε όλοι. Καλή επιτυχία

Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας
Απόστολος Ι. Καρεγλάς                             Ιωάννης Ε. Παπαδόπουλος


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...Η Α-ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!!!

Επίσης στα πλαίσια της επιτυχίας των εκδηλώσεων δίδονται και οι παρακάτω οδηγίες- υποχρεώσεις(;) για τους επαγγελματίες της εστίασης.
1)Η αυτονόητη έκδοση αποδείξεων σε κάθε συναλλαγή. Τώρα αν (λέω..αν) μέσα στον μεγάλο κακό χαμό, «κολλήσουν» και κάποιες ταμειακές ή παρουσιαστούν τίποτα δράκοι κοντά τους , απομακρυνθείτε με τρόπο και προσπαθήστε να εντοπίσετε τους υπαλλήλους της τοπικής εφορίας που θα κυκλοφορούν με τους καρναβαλιστές, οι οποίοι με προθυμία θα σας αποκαταστήσουν το πρόβλημα.
2) Η ασφάλιση του προσωπικού και η πληρωμή του, θα γίνεται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις. Υπάλληλοι/ος της επιθεώρησης εργασίας την επομένη, θα καταμετρήσουν τα δηλωθέντα «νυχτερινά» και υπερωριακά ημερομίσθια από τους εργοδότες, με σκοπό τη βράβευση των ευσυνείδητων. Οι υπόλοιποι, μη συμμορφούμενοι εργοδότες, θα λάβουν το βραβείο του ΙΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ, εφόσον ενδυθούν κατά την παράδοση ως Γάδαροι .Με κέφι όμως.
3) Η «Αρπαγή της Αριάδνης», ουδεμία σχέση έχει και φέτος με την «Αρπαγή των οβολών» που θα ακολουθήσει από τους κακούς επαγγελματίες της ΕΣΤΙΑΣης που θα χρεώνουν το φραπόγαλο 3,50 ΕΥΡΩ ή την μερίδα από πατάτες(όχι Νάξου) 3,00 ΕΥΡΩ.
Μην ξεχνάτε δε πως η ΑΛΗΘΗΣ συλλογική μνήμη, είναι ο εχθρός του κάθε ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ.


« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου.