Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Διήμερο επαφών δήμαρχου Μ Μαργαρίτη με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης είχε διήμερο επαφών με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Νάξο.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ο Μανόλης Μαργαρίτης παρέστη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Σχολή Ουρσουλινών, όπου ως οικοδεσπότης καλωσόρισε όσους παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Παράλληλα, έθεσε επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και άπτονται της αρμοδιότητας της.......
Περιφερειακής Διοίκησης, ζητώντας τη συνδρομή για την επίλυσή τους. Αναφέρθηκε σε γενικά θέματα, όπως η αναγκαιότητα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.. Επίσης, ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας στη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και στη βελτίωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών κ.α.. Τέλος, επισήμανε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως η κατασκευή υδατοδρομίων στα πέντε νησιά του Δήμου, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η αποκατάσταση του Πύργου Χειμάρρου και του Εναέριου Μεταφοράς Σμύριδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναλύσει το ζήτημα του Απόλλωνα.

Οι συζητήσεις και οι επαφές του Δημάρχου συνεχίστηκαν σήμερα 29 Μαρτίου. Ο Μανόλης Μαργαρίτης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά τα θέματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να αρθούν οι δυσκολίες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υλοποίηση των έργων. Οι διήμερες επαφές πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα συνεργασίας και υποστήριξης. Η αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη, για την τοπική αυτοδιοίκηση, οικονομική συγκυρία, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων. 




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :