Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

Βιώνουμε μια παγκόσμια κοινωνική κατάθλιψη!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Είναι ξεκάθαρο πως η παγκόσμια κοινωνία «δρέπει» τους καρπούς του χρεοκοπημένου υπερκαταναλωτικού μοντέλου και της ηθικής και αξιακής απαξίωσης, που οικοδομήθηκε όλες τις δεκαετίες που μας πέρασαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι ύστερα και η οποία κορυφώθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου και την οριστική επικράτηση του καπιταλιστικού μοντέλου.
Είναι ξεκάθαρο πως το χρήμα και η υλιστική καταξίωση μετατράπηκαν σε «θεό» και όλο αυτό το.....
«τσίρκο» οικονομικών συμφερόντων, οδήγησαν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα.

Οι άνθρωποι παρά το γεγονός ότι όλα τα υλικά αγαθά βρίσκονται δίπλα τους, εντούτοις είναι πολύ πιο δυστυχισμένοι, από παλιότερα όταν οι κοινωνίες ήταν πολύ πιο φτωχές υλιστικά, αλλά πολύ πιο πλούσιες πνευματικά…

Πολλοί συνάνθρωποι μας και δεν μιλάμε για τους πολίτες του τρίτου κόσμου, όπου τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα ρίχνουν τις βόμβες σαν καραμέλες για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά για πολίτες του ανεπτυγμένου κόσμου στην προσωπική τους ζωή είναι ψυχικά και πνευματικά κατεστραμμένοι.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως στα πέτρινα χρόνια που βιώνουμε κυριαρχεί μια παγκόσμια κοινωνική κατάθλιψη!!! Τελικά ο καπιταλισμός, όσες ελπίδες γέννησε, άλλες τόσες ψευδαισθήσεις δημιούργησε… Αποδεικνύεται πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει χρεοκοπήσει… Και όσο κι αν δεν νοιάζονται οι ισχυροί αυτού του κόσμου, δηλαδή οι μεγάλοι κερδισμένοι του συγκεκριμένου χρεοκοπημένου μοντέλου, είναι ξεκάθαρο πως η παγκόσμια κοινωνική οργή θα τους συμπαρασύρει…

Είναι ξεκάθαρο πως όλη αυτή η φούσκα της παγκοσμιοποίησης θα σκάσει και μάλιστα πολύ σύντομα. Μεγάλες υπερδυνάμεις έχουν ήδη χρεοκοπήσει και απλά το κρύβουν «επιμελώς – ατημέλητα». Βλέπετε το «πάπλωμα» του καπιταλιστικού μοντέλου είναι κοντό για όλους και όχι μόνο για τον τρίτο κόσμο ή για την καταχρεωμένη Ελλαδίτσα, η οποία υποτίθεται θα κατέστρεφε την παγκόσμια οικονομία.

Καλώς ή κακώς η συνεχής παραποίηση καταστάσεων, η γκεμπελίστικη παραπληροφόρηση και προπαγάνδα προκειμένου τα πλήθη να πειστούν πως «αυτοί τελικά είναι οι ελέφαντες», είναι ένα ψέμα που έχει πολύ κοντά ποδάρια, τα οποία δεν χωράνε στο ακόμα πιο κοντό πάπλωμα της παγκοσμιοποίησης.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :