Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ


 Η ενίσχυση και εμβάθυνση των παραδοσιακών δεσμών του Νοτίου Αιγαίου με την Ρωσία, στον τομέα του τουρισμού, στόχος της αναβαθμισμένης παρουσίας της Περιφέρειας στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας – ΜΙΤΤ 2016
 Επιβλητική είναι η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού – ΜΙΤΤ 2016, που πραγματοποιείται από 23ως 26 Μαρτίου στο Expocentre της Μόσχας.
Το Νότιο Αιγαίο – σημειωτέον -  είναι η μοναδική Περιφέρεια που.......
διαθέτει δική της παρουσία στην ΜΙΤΤ. Τα νησιά που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα δικά τους ξεχωριστά και μοναδικά χαρακτηριστικά, κάτω από την εντυπωσιακή “ομπρέλα” της Περιφέρειας “Aegean Islands – Like No Other” , προκαλούν ήδη, από την πρώτη μέρα της έκθεσης, μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντική προσέλευση επισκεπτών.
Η φετινή, αναβαθμισμένη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας, με την ανανεωμένη, φρέσκια, τουριστική ταυτότητά της, συνιστά το αποκορύφωμα δουλειάς πολλών μηνών που προηγήθηκαν και που τώρα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, με πολλές προσδοκίες για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Σε στενή συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΞ και  Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ.  Αντώνη Καμπουράκη, η Περιφέρεια ξεκινά μια νέα μάχη κατάκτησης της ρωσικής αγοράς και ισχυροποίησης των παραδοσιακών δεσμών μεταξύ των δύο πλευρών, μέσα από ένα γενικότερο πλάνο δράσεων και εκδηλώσεων, επ' ευκαιρία και του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016.
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, οι γεύσεις του Αιγαίου “πρωταγωνίστησαν”  για μια μια ακόμη φορά σε εκδήλωση παρουσίασης της Aegean cuisine που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  στο ξενοδοχείο Hyatt Ararat, στο κέντρο της Μόσχας,  παρουσία πλήθους δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, που είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν την μοναδική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα.
Τόσο στο περίπτερο της Περιφέρειας στην ΜΙΤΤ, όσο και στην εκδήλωση γαστρονομίας,  παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ.  Έλενα Κουντουρά,  ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου. 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας στην ΜΙΤΤ, δήλωσε:

“Συνεχίζοντας την εφαρμογή του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, παρουσιάζοντας τα like no other νησιά της στην ρωσική αγορά, μια αγορά με την οποία μας συνδέουν παραδοσιακοί δεσμοί συνεργασίας. Το Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας 2016 μας δεσμεύει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να χτίσουμε συνεργασίες που θα αντέξουν στο χρόνο,  θα δώσουν περαιτέρω βάθος στη μεταξύ μας σχέση και θα οδηγήσουν τον τουρισμό μας στη μοναδική θέση που του αξίζει, την κορυφή”.

Την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών του Νοτίου Αιγαίου με την Ρωσία, έχουν άλλωστε στόχο οι νέες συνεργασίες που δρομολόγησε ο Περιφερειάρχης στην διάρκεια των επαφών του,  τόσο με το Κρατικό Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όσο και με την Ρωσική Ακαδημία Τουρισμού.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :