Σάββατο, Μαρτίου 19, 2016

Ο Γ.ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Συνήλθε χθες 17 Μαρτίου ο Τομέας Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της ΝΔ υπό την προεδρία του αρμόδιου τομεάρχη βουλευτού Ευβοίας κου Σίμου Κεδίκογλου.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η συντονίστρια της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίας βουλευτής κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
Κατά τη συνάντηση παρουσιάσθηκαν από τον κο Κεδίκογλου οι θεματικές ενότητες εργασίας του τομέα ο οποίος λειτουργεί με επιμέρους ομάδες εργασίας.
Τα μέλη των ομάδων εργασίας συμμετέχουν σε.......
εθελοντική βάση και συνήθως και κατά τεκμήριο διακρίνονται για την επιστημονική τους επάρκεια και την επαγγελματική τους εμπειρία σχετικά με το αντικείμενο του τομέα.

Ο Γιώργος Βακόνδιος πρότεινε λόγω της ιδιομορφίας της νησιωτικότητας να ασχοληθεί ο τομέας και με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής, της μεταποίησης, της υγείας και της παιδείας έστω και εάν αυτά αποτελούν αντικείμενο εργασίας άλλων τομέων.

Ο κος Κεδίκογλου αποδέχθηκε την πρόταση αναγνωρίζοντας ότι αυτά τα θέματα χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης λόγω της ιδιομορφίας του νησιώτικου χαρακτήρα.

Τόνισε δε ότι οτιδήποτε αφορά άμεσα ή έμμεσα το τρίπτυχο: ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ θα τύχει ιδιαίτερης προσοχής από τον τομέα Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής.

Οι εργασίες του τομέα έχουν σαν στόχο δύο λειτουργίες.

α) Την υποβοήθηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους της ΝΔ.

β) Τη διαμόρφωση προτάσεων, που από κοινού με τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων, οι οποίες συστήνονται με πρωτοβουλία του προέδρου κου Μητσοτάκη και την εποπτεία του Αντιπροέδρου κου Χατζηδάκη, θα σχεδιασθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων θα συσταθούν από 698 εξειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες των οποίων τα βιογραφικά είναι στη διάθεση του κόμματος μεταξύ των οποίων και του Γιώργου Βακόνδιου.


Ήδη ο Γ.Βακόνδιος ενημέρωσε τον κο Κεδίκογλου ότι έχει έτοιμες εισηγήσεις για την ακτοπλοΐα, την ποντοπόρο ναυτιλία και την αύξηση της απασχόλησης.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :