Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2016

Γεύσεις και αρώματα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου έκλεψαν την παράσταση στην 3η Food Expo 2016

 Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση κόσμου στο περίπτερο της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για μια ακόμη φορά τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου λειτούργησαν σαν μαγνήτης χιλιάδων επισκεπτών στην  3η Food Expo 2016, την μεγαλύτερη περιφερειακή διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που διοργανώθηκε φέτος, από 19 έως 21 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO.
Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε πολλά νησιά και τους παραγωγούς τους να εκθέσουν τα προϊόντα τους, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Συνολικά στην 3η Food Expo 2016, που διοργανώθηκε παράλληλα με την έκθεση oenotelia, συμμετείχαν 24 παραγωγοί από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι έκαναν , κατά......

γενική ομολογία, εντυπωσιακή εμφάνιση, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και απέσπασαν  εξαιρετικά σχόλια, τόσο για την ποιότητα, όσο και την εμφάνιση των προϊόντων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η Κουζίνα του Αιγαίου, που έκλεψε την παράσταση, με τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, που παρουσίασε στο κοινό της Έκθεσης η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων - Δωδεκανήσου.
Με τα θερμότερα λόγια εκφράστηκαν για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων, οι οποίοι, στις δημόσιες δηλώσεις εξήραν τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της Περιφέρειας να αναδείξει και να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως, στις αγορές του κόσμου, συνδέοντας την αιγαιακή κουζίνα με τον τουρισμό, που αποτελεί μια από τις βασικές επιδιώξεις της.
Την ικανοποίησή του για την παρουσία των νησιών στην Έκθεση, η οποία κάθε χρόνο είναι καλύτερη και πιο αναβαθμισμένη, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης και συνεχάρη τους παραγωγούς των νησιών για την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλουν, παρουσιάζοντας αρίστης ποιότητας τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου.
Παρών στην Food Expo ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Πάππου, καθώς το Επιμελητήριο συμμετείχε στην Έκθεση με δικό του περίπτερο.
Λίγα λόγια για την Έκθεση
Η Food Expo 2016 συγκέντρωσε φέτος περισσότερους από 900 Έλληνες και ξένους εκθέτες και αποτελεί ένα ανεπανάληπτο εμπορικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά για  ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια σπουδαία προσπάθεια τόνωσης του εγχώριου εμπορίου Τροφίμων & Ποτών και προώθησης των ελληνικών τοπικών προϊόντων στις αγορές του κόσμου. Ο κλάδος τροφίμων και ποτών είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που μπορεί να αποτελέσει έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας και η έκθεση Food Expo διαδραματίζει ακριβώς αυτόν τον ρόλο: Βασικοί άξονες των παράλληλων εκδηλώσεων, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της 3ης Food Expo ήταν η ανάδειξη της μοναδικής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας των ελληνικών τροφίμων και ποτών, η κυρίαρχη θέση τους στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και οι εξαγωγικές προοπτικές τους στην παγκόσμια αγορά.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :