Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

Νίκη τετράδας για Πανναξιακό με 3-0 επί της Ηλιούπολης

Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών ο Πανναξιακός αγωνίστηκε κόντρα στην Ηλιούπολη και το ζητούμενο ήταν η νίκη με 3-0 σετ για να προσπεράσει τον Άρη Θεσσαλονίκης περνώντας στην 4η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.
Η ομάδα της Νάξου μπήκε......
δυναμικά δείχνοντας από το ξεκίνημα τις προθέσεις της και με όπλα το σερβίς και το δυνατό μπλοκ πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-12.
Με την ψυχολογία ανεβασμένη τα κορίτσια του Πανναξιακού μπήκαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο σετ ξεφεύγοντας με 19-11 αλλά κάπου εκεί οι αθλήτριες της Ηλιούπολης έδειξαν ότι δεν παρατούν τα όπλα και με σερί 7-1 πλησίασαν στο 20-18. Ο Πανναξιακός αντιστάθηκε και κατέκτησε το σετ με 25-20.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η εικόνα ήταν διαφορετική καθώς η Ηλιούπολη έμεινε κοντά στο σκορ έως το 14-14. Σε αυτό το σημείο οι φωνές του Σέρβου προπονητή Ζόραν Κόβαζιτς αφύπνισαν της αθλήτριες του, παίζοντας πιο συγκεντρωμένα  και βελτιώνοντας την επίθεση τους τελείωσαν το σετ 25-21 και τον αγώνα με 3-0 σετ.
Ήταν το σημείο που το χαμόγελο στα πρόσωπά τους μετατράπηκε σε αγωνία καθώς ενημερώθηκαν ότι ο Άρης προηγούνταν επί του Ολυμπιακού με 2-0 σετ.
Αθλήτριες και σταφ της ομάδας παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο συλλέγοντας πληροφορίες για την εξέλιξη  στο σκορ της αναμέτρησης Άρη – Ολυμπιακού αφού αυτό πλέον θα έκρινε την είσοδο της ομάδας στα πλέι-οφ. Η αγωνία έλαβε τέλος την στιγμή που η ομάδα του Πειραιά έκανε την ανατροπή κερδίζοντας στη Θεσσαλονίκη τον Άρη με 3-2 σετ και ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς αφού γνώριζαν πως στην περίπτωση ισοβαθμίας, ο Πανναξιακός υπερτερούσε έναντι του Άρη.
Οι δυο ομάδες είχαν τα ίδια σετ (54-31), κέρδισαν κι οι δυο τα μεταξύ τους παιχνίδια με το ίδιο σκορ, Άρης-Πανναξιακός 3-2 (25-21,17-25,21-25,27-25,15-9), Πανναξιακός-Άρης 3-2 (25-11,23-25,19-25,25-22,16-14), με αποτέλεσμα να μετρήσουν τα κλάσματα των πόντων, με τον Άρη να έχει γινόμενο 1(105-105) και ο Πανναξιακός 1.0103(98-97), διαφορά 0,0103.
Ζόραν Κόβαζιτς: «Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος πήρε τη νίκη και κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες και παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα (σ.σ πριν από τον αγώνα με τον ΑΟΘ) τα κορίτσια πάλεψαν και έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους. Αξίζουν συγχαρητήρια. Από εκεί και πέρα, καθαρίζει το μυαλό μας, είμαστε στα πλέι οφ και θέλουμε να ευχαριστηθούμε το βόλεϊ, κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε».
Δήμητρα Λυκογιάννη: «Σίγουρα εμείς καναμε ότι μπορούσαμε απέναντι στον Πανναξιακό που ήταν πολύ μαχητικός και ήθελε ενα καθαρό ματς για να μπει στα πλέι οφ. Αν και μπήκαμε μουδιασμένα, ανεβάσαμε την απόδοσή μας στη συνέχεια. Όπως και να χει η χρονιά κλείνει ευχάριστα με καλό κλίμα και χαμόγελα».
Αξίζει να σημειωθεί πως στον πάγκο της ομάδας βρέθηκαν οι νεαρές αθλήτριες του Πανναξιακού προερχόμενες από της ακαδημίες, Βίλμα Αναγνώστου και Κάλλια Κατερίνη.
Τα σετ: 25-12,25-20,25-21
Η σύνθεση:
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Μιλοβάνοβιτς, Διώτη, Καρπουζά, Τοτσίδου, Μεταξά, Περίν Κελεσίδου -λ / Αποστολίδου, Δρακουλίδου, Φάρκωνα, Νούσια
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Καπέλλου, Γιοβάνη, Μπανίκα, Μαλουσάρη, Βούκοβιτς, Αργυροπούλου -λ/ Βέλλιου

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :