Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα στην Αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 56, στην Αθήνα και με την παρουσία διακεκριμένων ανθρώπων της επιστήμης και των γραμμάτων (Ακαδημαϊκών, Καθηγητών Πανεπιστημίων, Δικαστικών κλπ.), πολλών εταίρων και φίλων της Εταιρείας και λοιπών Κυκλαδιτών. Η εκδήλωση συνδυάστηκε και με την παρουσίαση του.....
ετήσιου γενικού απολογισμού των πεπραγμένων της Εταιρείας κατά το 2015 από τον πρόεδρό της πρώην Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Εμμανουήλ Μαρμαρά. Προηγήθηκε η τιμητική προσφώνηση του "οικοδεσπότη" του χώρου, Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημητρίου Βαφία. Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε στους παρευρεθέντες εκλεκτό κυκλαδικό κέρασμα.
Μιλώντας για τα πεπραγμένα της Εταιρείας ο πρόεδρος κ. Μαρμαράς αναφέρθηκε στις συχνές συνεδριάσεις του νυν Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με πολύ θετικό αποτέλεσμα. Επίσης ανέφερε ότι η Εταιρεία (όπως ήδη έχει ανακοινώσει) προχωρεί στη διοργάνωση του Γ' Διεθνούς Κυκλαδολογικού της Συνεδρίου της από 25 έως 29 Μαΐου 2016 στη Σύρο, για το οποίο ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον, με περίπου 160 προτάσεις για συμμετοχή και για παρουσίαση επιστημονικών εργασιών.
Σημειώνουμε ότι η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών είναι ένας σημαντικός πόλος συσπείρωσης Κυκλαδιτών, ένας υψηλού επιπέδου επιστημονικός συλλογικός φορέας αλλά και με συμμετοχή Κυκλαδιτών κάθε επαγγέλματος ή δραστηριότητας. Εκδίδει το αξιόλογο επιστημονικό περιοδικό, τη γνωστή Επετηρίδα η οποία ήδη συμπεριλαμβάνει 21 τόμους από 1960 έως το 2015. Σημειώνουμε ότι η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών ιδρύθηκε το έτος 1958 με πρωτοβουλία του αειμνήστου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στυλιανού Κορρέ και με τη συμπαράσταση και άλλων επιφανών Κυκλαδιτών και αποτελεί πνευματικό φάρο πανελλήνιας και διεθνούς ακτινοβολίας που τιμά τις Κυκλάδες και αποτελεί σημαντικό πόλο συσπείρωσης των Κυκλαδιτών και ανάδειξης του πολιτισμού, της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, του φυσικού πλούτου και της οικονομίας των νησιών μέσα από σημαντικές επιστημονικές εργασίες και με κατάλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στα νησιά του κυκλαδικού συμπλέγματος όσο και στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.ekyklamel.gr αλλά και στη σελίδα της στο facebook.

Γιάννης Λογαράς
Φιλόλογος





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :