Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ

Στην από 17-02-2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), η Δημοτική Αρχή συντονισμένα και οργανωμένα εξαπέλυσε εναντίον των κατοίκων του Απόλλωνα, ένα διχαστικό παραλήρημα, με μοναδική επιδίωξη να εξασφαλίσει εκβιαστικά τη σύμπραξή τους, προκειμένου ο Δήμος να συνεχίσει να ....
διατηρεί παρανόμως και με αδιαφανείς διαδικασίες, τεχνικά έργα που ο ίδιος ο Δήμαρχος χαρακτηρίζει ως «εγκλήματα» των παλαιότερων ετών.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, καταχρώμενος της θεσμικής του ιδιότητας, επιστράτευσε κάθε αθέμιτο μέσο όπως: Απόψεις «ειδικών» τους οποίους διατηρεί παρανόμως ως προϊσταμένους, ανακριβή γεγονότα όπως το σταματημένο έργο στη Μουτσούνα, καθώς και απειλές περί «κλεισίματος»  (!!!!!)  του οικισμού του Απόλλωνα, προκειμένου να διχάσει την ενωμένη σήμερα τοπική κοινωνία και να επιβάλλει στους κατοίκους της περιοχής να «συμμαχήσουν στην παρανομία» που ο ίδιος ομολογεί πως επιθυμεί να διατηρήσει.
·         Επειδή λοιπόν η νομοθεσία, δεν επιτρέπει σε καμία Δημοτική Αρχή, να «κλείνει» έναν οικισμό, όταν μάλιστα με δική της υπαιτιότητα (αδράνεια, άστοχες – παράνομες ενέργειες, κ.λπ.), δεν έχει διασφαλίσει την προστασία των ίδιων των κατοίκων και της περιουσίας τους. Αντίθετα μάλιστα, μία τέτοια παράνομη και ανήκουστη πράξη, βάζει σε νέες περιπέτειες το Δήμο, αφού ανοίγει το δρόμο για σωρεία βάσιμων αγωγών αποζημίωσης των κατοίκων του Απόλλωνα, σε βάρος του Δήμου.
·         Επειδή αναφέρθηκε αναληθώς και απολύτως παραπλανητικά στο Δ.Σ., ότι δήθεν ολοκληρώθηκε το έργο «Αποκαταστάσεις ζημιών παραλιακού κρηπιδώματος και προβλήτα Μουτσούνας Νάξου», ενώ στην πραγματικότητα το έργο έχει «διακοπεί» με την υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΕΝΜΑ/ 213985/29612/8584/12-11-2013 εντολή διακοπής εργασιών της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, διότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ – όπως και στην περίπτωση του Απόλλωνα- Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑ   με  αποτέλεσμα τη διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο, γεγονός που αποκαλύπτεται με την υπ’ αριθ. 182/25-08-2014 απόφαση του Δ.Λ.Τ. Νάξου. Το πώς δήθεν παρελήφθη ένα έργο που διακόπηκε πολύ πριν τελειώσει και του οποίου η σύμβαση διαλύθηκε...μόνον η Δημοτική Αρχή γνωρίζει.
·         Επειδή αναφέρθηκε επίσης αναληθώς και απολύτως παραπλανητικά στο Δ.Σ., ότι ο Δήμος πλήρωσε το ποσό των 177.500 ευρώ ως αποζημίωση χρήσης, ενώ στην πραγματικότητα η πληρωμή του ποσού αυτού με ενέργειές του έχει ήδη ανασταλεί και το πιθανότερο θα ακυρωθεί για τυπικούς λόγους.
·         Επειδή όπως πολύ σωστά παρατήρησαν οι κάτοικοι του Απόλλωνα, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται ορθή καταγραφή των ζημιών «με το μάτι» σε διάρκεια μισής ώρας, ακόμα και αν αυτό πραγματοποιείται από «ειδικούς».
·         Επειδή όπως επίσης ορθά, επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας, στο υπ’ αριθ. 2124/09-04-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας αναφέρεται ουσιαστικά ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν προχωρά τα τελευταία πέντε (5) χρόνια η νομιμοποίηση των λιμένων.
·        Επειδή ομολογήθηκε από τα ίδια τα χείλη του Δημάρχου ότι επί της ουσίας η νομιμοποίηση των λιμένων δεν προχωρά όχι γιατί ευθύνεται ο Δήμος, αλλά γιατί  δεν προβλέπεται νομιμοποίηση προβληματικών και αυθαίρετων έργων στον Αιγιαλό από την ίδια τη Νομοθεσία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

·       Να πάψει να εμπαίζει τους κατοίκους  του Απόλλωνα, ( όπως  πριν  δύο  ακριβώς  χρόνια  στο Σύλλογο  της  Κωμιακής στην Αθήνα)  λέγοντας ότι «αναμένει» μία νομιμοποίηση που τελικά...ομολόγησε ότι δε θα έρθει ποτέ...
·       Να πάψει να τους απειλεί και να τους διχάζει, προκειμένου είτε  να διατηρεί τα παράνομα έργα με τεράστια επιβάρυνση του Δήμου, προς όφελος τρίτων τάχα «συντηρητών»  είτε  να  περνάει  άπραχτα  ο  καιρός  χωρίς  να  γίνεται  επί της ουσίας  το παραμικρό.
·       Να μην προχωρήσει σε «απ’ ευθείας αναθέσεις μελετών κατά παραγγελία» όπως συνηθίζει να κάνει.
·       Να προκηρύξει άμεσα διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού για ΝΕΟ λιμενικό έργο προστασίας της ακτογραμμής και ανάδειξης των λειτουργικών και πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής (κολύμβηση, τουρισμός κ.λπ.), το οποίο επειδή θα είναι ανεξάρτητο των υφιστάμενων παράνομων υποδομών,
 (α) δε θα αντιμετωπίζει τα σημερινά αξεπέραστα «εμπόδια» νομιμοποίησης και
 (β) θα χρηματοδοτηθεί / αδειοδοτηθεί τάχιστα, δεδομένης της κατάστασης έκτακτης πολιτικής προστασίας που έχει ανάγκη η περιοχή.
·       Να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακοπεί  η λειτουργία της παράνομα υφιστάμενης και προβληματικής Ε.Ε.Λ. Απόλλωνα, και να ξεκινήσει διαδικασίες ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου, αφ’ ενός για την απομάκρυνσή της και  τη  μεταφορά  της  σε  άλλο σημείο   και αφ’ ετέρου, για τη συνολική αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος ολόκληρου του Δήμου.

       Ο  Απόλλωνας  αποτελεί  τη  βόρεια  πύλη  του  νησιού  και  σημείο  αναφοράς  για  την  ανάπτυξη  του  τουρισμού  στην  Ορεινή  Νάξο.  Δεν  αποτελεί  το  αποπαίδι  του  Δήμου  ούτε   πειραματόζωο  αντοχής  της  παρανομίας  απέναντι  στη  νομιμότητα.
       Η  μετακόμιση  των  κατοίκων  και  των  επιχειρήσεων  από  τον  Απόλλωνα  στη  …. Μουτσούνα,  δεν  είναι  λύση  κ.  Δήμαρχε  !!!!
                                                                                                           

                                                                                                                                                     Από  το  Γραφείο  Τύπου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :