Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2016

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται".
"Από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,  στην επικοινωνιακή στοχοποίηση και εξόντωση του νησιώτη αγρότη"
Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες μέσω των πρόσφατων κινητοποιήσεων τους  διεκδίκησαν απλά το δικαίωμα της επιβίωσης.
Άλλωστε ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι όσοι ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή στα νησιά,  αντιμετωπίζουν πολλαπλάσιες δυσκολίες από τους συναδέλφους τους στην....
υπόλοιπη χώρα;
Ειδικά δε στα νησιά του Αιγαίου πέρα από το αυξημένο κόστος θαλάσσιας μεταφοράς πρώτων υλών, μηχανημάτων αλλά και των παραγόμενων προϊόντων υφίσταται και το ζήτημα των μικρών εκμεταλλεύσεων.
Ενδεικτικά μία  αγροτική έκταση που στα  νησιά μας θεωρείται μεγάλη, στην ηπειρωτική χώρα είναι  μηδαμινή  διότι  οι κλήροι είναι πολλαπλάσιοι σε μέγεθος.
Δεν είναι αυτονόητο ότι οι αγρότες των νησιών μας έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος παραγωγής για τα προϊόντα τους ;
Δεν είναι λοιπόν εγκληματική η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου της πρωτογενούς παραγωγής;
Δεν είναι προκλητικό οι κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που εμφανίζονταν ως προστάτες των αγροτών επάνω στα τρακτέρ, σήμερα ως κυβερνώντες να τους υβρίζουν, αποκαλώντας τους αγροτοπατέρες, συλλήβδην φοροφυγάδες και πολιτικά υποκινούμενους;
Η καλύτερη όμως απάντηση σε αυτές τις προβοκάτσιες των κυβερνώντων ήταν ότι οι αγρότες των νησιών μας δεν τσίμπησαν.
Προέβησαν σε κινητοποιήσεις με ευπρέπεια και ήθος, χωρίς να παραλύσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή και αφαίρεσαν το άλλοθι από τα κυβερνητικά συνεταιράκια και τα φερέφωνα τους να στοχοποιήσουν τον κόσμο της υπαίθρου.
Όσο και αν προσπαθούν να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα σε βάρος της άλλης, η αλήθεια είναι μία και δεν κρύβεται.
Η χώρα  δεν μπορεί να συνεχίζει να κυβερνάται από ερασιτέχνες και πολιτικούς καιροσκόπους χωρίς σχέδιο και προοπτική.
Η Νέα Δημοκρατία, με ηγέτη τον Πρόεδρο μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σε θέση να προβεί σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις.
Μεταρρυθμίσεις που πέραν της δικαιότερης κατανομής των βαρών  θα δημιουργήσουν αναπτυξιακές συνθήκες οδηγώντας σε νέες θέσεις εργασίας και στη μείωση της ανεργίας.
Η βιωσιμότητα λοιπόν του ασφαλιστικού μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από προσέλκυση επενδύσεων χωρίς ιδεοληψίες αλλά με όραμα για μία Ελλάδα που αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Τα νησιά μας μπορούν να αποτελέσουν βασικό πυλώνα σε αυτή την προσπάθεια και για το λόγο αυτό επιβάλλεται στοχευμενη νησιωτική πολιτική που επιπλέον θα ενθαρρύνει την διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή μας παραγωγή.




Γραφείο τύπου της Περιφερειακής Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
Πεταλάς Σάββας Τάκης Μιχαήλου

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :