Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016

Κυκλάδες: Πηγαίνουν μέσω…Αυστραλίας για να παίξουν ένα παιχνίδι

Θα μπορούσαν να συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, γιατί όχι και της Αυστραλίας και της Αμερικής; Η ταλαιπωρία που συναντούν και η οικονομική επιβάρυνση  θα μπορούσε να ήταν ίδια για τους αθλητές του Ανδριακού, Οι οποίοι κάνουν το γύρο των Κυκλάδων…για 90 λεπτά διασκέδασης.
Απίστευτο και όμως Ελληνικό, φανταστείτε οτι δεν είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων που αντιμετωπίζει παρόμοια περιστατικά. Υπάρχουν αρκετά νησιά τα οποία έχουν μια φορά την βδομάδα σύνδεση με την Αθήνα, εκεί πάμε σε ......
χειρότερες καταστάσεις δίχως αύριο.

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το δυσκολότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Τι σημαίνει όμως ένα πρωτάθλημα να είναι δύσκολο; Την Κυριακή ο Παμμηλιακός αντιμετωπίζει τον Ανδριακό για το Πρωτάθλημα Α Κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων. Για να μπορέσει η ομάδα της Άνδρου να αγωνιστεί στη Μήλο θα πρέπει να περάσει μια μικρή Οδύσσεια ταξιδεύοντας και διανυκτερεύοντας σε άλλα νησιά του Νομού.

Μια απόσταση όπου σε κάποιο άλλο μέρος θα ήταν 1 ώρα διαδρομής με το αυτοκίνητο, διαρκεί 2 ή και 3 ημέρες για τους Κυκλαδίτες αθλητές, αφήνοντας πίσω τους, δικούς τους ανθρώπους για 3 ημέρες για 90 λεπτά διασκέδασης.

Για να αγωνιστεί ο Ανδριακός στη Μήλο κάνει την εξής διαδρομή. 1η ημέρα Ταξίδι Άνδρος – Τήνος Ταξίδι Τήνος – Σύρος με διανυκτέρευση στην Ερμούπολη. 2η ημέρα Ταξίδι 7 ωρών Σύρος – Μήλος όπου και θα διεξαχθεί ο αγώνας. Την ίδια ημέρα ταξίδι Μήλος-Μύκονος (περίπου 7,5 ώρες) με διανυκτέρευση στο νησί των ανέμων. 3η ημέρα Ταξίδι Μύκονος – Άνδρος. Συνολικά υπολογίζουμε οτι η ομάδα της Άνδρου θα είναι περίπου 20 ώρες εν πλω.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε την κακοκαιρία του χειμώνα, με τα απαγορευτικά απόπλου να τινάζουν τον προγραμματισμό των ομάδων και της διοργανώτριας αρχής στον “αέρα” και να πρέπει οι ερασιτέχνες αθλητές να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους ακόμη και μέσα στην εβδομάδα εφόσον χρειαστεί. Για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους παράγοντες των ομάδων οι οποίοι ματώνουν οικονομικά για να μπορέσουν τα καλυφθούν τα έξοδα των αποστολών.

Εάν για ένα Σύλλογο εκτός Κυκλάδων, το μοναδικό έξοδο μετακίνησης θα ήταν ένα πούλμαν, ο Κυκλαδίτης Παράγοντας θα πρέπει να υπολογίσει ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διανυκτέρευση αποστολής, έξοδα διατροφής και έξοδα μετακίνησης από το λιμάνι στο γήπεδο. Και όλα αυτά για 90 λεπτά διασκέδασης….Αμφιβάλει ακόμη κάποιος για το ποιο είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης;

http://cyclades24.gr/2016/01/andriakos-australia-podosfairo-taksidi/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :