Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

"Πολίτες για τα Νησιά μας": Δελτίο τύπου για τις τοποθέτησεις προϊσταμένων και διευθυντών στο Δήμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δημοτική πλειοψηφία αποφάσισε με ένα -κενό ουσίας- δελτίο τύπου να απαντήσει σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που φιλοξενούσε δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξής μας και δημοτικού συμβούλου Β. Βρούτση. Στο δελτίο τύπου, αποτυπώνεται εμφανώς η αμηχανία της, αφού ο κ. Δήμαρχος και οι περί αυτόν έχουν αρχίσει –φαίνεται– να κατανοούν, ότι η μη τοποθέτηση των προϊσταμένων και διευθυντών σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ Ν. Κυκλάδων, εκτός από παράνομη ήταν και πολύ πρόχειρη, ως αποτέλεσμα της.......
αλαζονείας που έχει κυριεύσει αρκετούς από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Αντί να εκδίδει δελτία τύπου χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει τους συνδημότες μας –στους οποίους άλλωστε απευθύνεται– για το ζήτημα που έχει ανακύψει από τους χειρισμούς της και να απαντήσει επιτέλους σε ποια διάταξη νόμου στηρίχθηκε προκειμένου να μην εφαρμόσει τις γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Γιατί η παρ. 2 του άρθρου 72 του Ν. 3584/2007, είναι σαφής. Ορίζει ότι «οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων που έχουν κριθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο τοποθετούνται με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου (σ.σ. του Δημάρχου), εντός δύο (2) μηνών από την επιλογή τους από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ανάλογα με τα προσόντα, την εμπειρία και την ειδίκευση που διαθέτουν». Η μη εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης συνιστά παράβαση καθήκοντος.
Το ερώτημα αυτό ετέθη από εμάς και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Πρόεδρο αυτού να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του», ισχυριζόμενος ότι η νομική διάταξη στην οποία βασίστηκε η δημοτική πλειοψηφία για την μη εφαρμογή των γνωμοδοτήσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ, αναφέρεται σε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ισχυρισμός αναληθής. Καμμιά νομική διάταξη δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, αφού πολύ απλά, δεν υπάρχει τέτοια. Η τρόπος διαχείρισης της συγκεκριμένης υπόθεσης από τον κ. Δήμαρχο, διαμορφώθηκε από τη συνήθη αλαζονική πρακτική «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και από την κακή καθοδήγηση που είχε από τους συμβούλους του.
Τον ενημερώνουμε λοιπόν, για ακόμα μια φορά, ότι στην περίπτωση που κρίνει –όπως διατείνεται– ότι έγιναν σφάλματα στην διαδικασία για την τοποθέτηση διευθυντών και προϊσταμένων, ο μοναδικός νόμιμος τρόπος ακύρωσης της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, είναι η προσφυγή στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια. Γιατί δεν επιλέχθηκε η προφανής νόμιμη οδός και αντ’ αυτής προτιμήθηκε η μονομερής ακύρωση της διαδικασίας σαν να έχει αναλάβει ο ίδιος ο Δήμαρχος χρέη δικαστή; Μήπως γιατί φοβήθηκαν την κρίση της Δικαιοσύνης επί μιας τέτοιας προσφυγής;
Αν και στο δελτίο τύπου της, η δημοτική πλειοψηφία μας εγκαλεί ισχυριζόμενη ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει ως παράταξη είναι η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τη Δημοτική Αρχή, εντούτοις, με τα πεπραγμένα της αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται καμία «βοήθεια» από εμάς προς αυτή την κατεύθυνση. Τα καταφέρνει μια χαρά ο κ. Δήμαρχος από μόνος του με τις παράνομες ενέργειές και παραλείψεις του.
Επί της ουσίας; Όλα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές. Μέχρι τότε – και προκειμένου ο κ. Δήμαρχος να μην εκθέτει άλλο τον εαυτό του και κυρίως το Δήμο– συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή.
Νάξος, 10.12.2015
Δημοτική Κίνηση - Πολίτες για τα Νησιά μας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :