Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2015

Επαφές Δημάρχου Μ. Μαργαρίτη σε ΥΠΑ και ΤΠκΔ

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης πραγματοποίησε συναντήσεις και επαφές στην Αθήνα για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τα πέντε νησιά του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να συζητήσουν για την απομείωση της φερόμενης οφειλής του Δήμου, βάσει των νέων οικονομικών δεδομένων που προέκυψαν από τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο Δήμος στα παραστατικά συναλλαγής του......
Ταμείου Παρακαταθηκών με τους Καποδιστριακούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, το Ταμείο και η ΚΕΔΕ να ζητήσουν από το Υπουργείο Εσωτερικών 6μηνη παράταση προθεσμίας, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα νέα ευρήματα που θα οδηγήσουν στην απομείωση του «φερόμενου χρέους».
Μετά την εποικοδομητική συνάντηση στο Τ.Π.κ.Δ., ο Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του Αεροδρομίου, που θα ανοίξει το δρόμο στην άφιξη μεγαλύτερων αεροσκαφών και σε συνέχεια της επίσκεψης κλιμακίου της ΥΠΑ στη Νάξο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησε την πορεία υλοποίησης του έργου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΥΠΑ, έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να κηρυχθεί η απαλλοτρίωση στην εν λόγω περιοχή.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Μανόλης Μαργαρίτης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία των δύο αυτών ζητημάτων, που ταλανίζουν το Δήμο αρκετά χρόνια και πλέον έχουν μπει σε τροχιά επίλυσής τους.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :