Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015

Ενημέρωση για τη νέα στρατηγική του Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στον ΕΟΑΕΝ

Τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα  Αλεξιάδη επισκέφθηκε στις 18/12  αντιπροσωπεία του ΕΟΑΕΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.  Θρασύβουλο  Καλογρίδη.
Η αντιπροσωπεία, ενημέρωσε τον Υπουργό  για τη δράση και τους στόχους του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, αλλά και τις  θέσεις και προτάσεις του ΕΟΑΕΝ για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο. Ο κ. Καλογρίδης ανέδειξε την αναγκαιότητα της  λήψης μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την στήριξη της νησιωτικότητας  μετά και τις συνέπειες που έχει επιφέρει η αλλαγή στους συντελεστές του Φ.Π.Α.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης  τόσο  ο πρόεδρος του......
INSULEUR (Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης) κ. Γιώργος Μπενέτος  που αναφέρθηκε στο κοινοτικό κεκτημένο  για το Φ.Π.Α  και την  επί του ζητήματος αυτού προχωρημένη προετοιμασία εδάφους από πλευράς του Δικτύου στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και ο Αντιπρόεδρος του  ΕΟΑΕΝ κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας  κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης οι οποίοι  συζήτησαν με τον Υπουργό για ορισμένα  προβλήματα (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.α) που παρουσιάζονται   τόσο σε γενικό όσο και μεμονωμένο επίπεδο στα ελληνικά νησιά, ζητώντας την στήριξη  του.
 Ο  οικονομικός σύμβουλος του ΕΟΑΕΝ  κ. Απόστολος Αλωνιάτης, που ήταν επίσης παρών στη συνάντηση, κατέθεσε δέσμη προτάσεων  (αντισταθμιστικά μέτρα, μεταφορικό ισοδύναμο  κ.α)  με στόχο την εξασφάλιση της ισόρροπης ανάπτυξης στον νησιωτικό χώρο.

Από την πλευρά του  ο Υπουργός  τόνισε την διαφοροποίηση  στρατηγικής σε σχέση με τους προκατόχους του με τον ορισμό ομάδων εργασίας στο Υπουργείο που με  άξονα την στενή συνεργασία  δημοσίου και ιδιωτικού τομέα  έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας  την αποστολή των ενεργειών για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο 2016 ο πολίτης να μένει μακριά από την εφορία, να προχωρήσει στην  απόλυτα αιτιολογημένη εξαίρεση ορισμένων νησιών από το ισχύων καθεστώς των ηλεκτρονικών συναλλαγών και πληρωμών καθώς και τη διεκδίκηση της μετατροπής ορισμένων άλλων σε καθεστώς ειδικής φορολογικής μεταχείρισης.
Το ραντεβού των δύο πλευρών για τα  ανωτέρω θέματα, αλλά και όχι μόνον, ανανεώθηκε μετά  την παρέλευση δύο μηνών  και  η νέα συνάντηση θα γίνει με την παρουσία της κυρίας Αναστασίας Σαπουνά που έχει αναλάβει στο Υπουργείο τις εργασίες αναφορικά με την νησιωτικότητα και  με την οποία παραπέμφθηκε ο ΕΟΑΕΝ να έχει πλέον τις σχετικές επαφές για  ότι αφορά στις με το Υπουργείο  συνέργειες του για το σκοπό αυτό. 

Ο Πρόεδρος
Θρασύβουλος Καλογρίδης

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :