Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015

Συνάντηση του Γ. Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γ. Χατζημάρκος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Τα νησιά μας,  με την στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα, επαναβεβαίωσαν ότι  κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι η Ελλάδα»
Πρόσκληση στον κ.  Προκόπη Παυλόπουλο να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την 69η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος  συμμετείχε την Κυριακή στον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου,  που πραγματοποιήθηκε παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, μετά από.....
πρόσκληση του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄.

Το προσφυγικό ζήτημα καθώς και το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο Μητροπολίτης Σύρου.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε, η φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου να αποτελέσει  αφετηρία  για να συνειδητοποιήσουν η Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά και η γείτων Τουρκία ότι η προσφυγική τραγωδία πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους Ανθρωπισμού και  Αλληλεγγύης.  «Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής τραγωδίας, που στοιχειώνει την συνείδηση της Ευρώπης, αναδεικνύοντας με τη στάση μας τον Άνθρωπο και τον Ανθρωπισμό έναντι των προσφύγων πολέμου  αλλά και την αποφασιστικότητά μας,  έναντι των τρομοκρατών», ανέφερε  μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος,  απευθυνόμενος  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε:  «Σας υποδεχόμαστε στα νησιά μας που με την στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα επαναβεβαίωσαν ότι  κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι η Ελλάδα. Μια χώρα που παλεύει εδώ και έξι χρόνια να σταθεί όρθια μέσα από μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες. Παρά ταύτα, οι Έλληνες, οι νησιώτες, άφησαν στην άκρη τα δικά τους προβλήματα και αγκάλιασαν τους πρόσφυγες με Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη. Τις κλασσικές αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε η Ευρώπη, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τις προδώσουμε.  Όλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, απαντώνται στα νησιά μας. Ζητούμε την βοήθεια και την συμβολή σας ώστε αυτά τα νησιά να παραμείνουν φάροι ελπίδας και δημιουργίας,  στην προσπάθεια της χώρας μας να βγει από την κρίση».

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται στα Δωδεκάνησα στις 7 Μαρτίου 2016,  για να τιμήσει με την παρουσία του τον εορτασμό της  69ης επετείου της  Απελευθέρωσης  της Δωδεκανήσου.
«Σας καλώ με την παρουσία σας   να δώσετε το στίγμα και να στείλετε το μήνυμα ότι η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει και εκτιμά την  σημασία, τη συνεισφορά, και την βαρύτητα που έχουν για την χώρα τα ακριτικά  νησιά  της Δωδεκανήσου, τα τελευταία  που ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό», είπε ο κ. Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, στον οποίον χάρισε ένα πίνακα του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Γαΐτη.





Το μεσημέρι της Κυριακής  ο Περιφερειάρχης παρέστη  στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Σύρου - Ερμούπολης, στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :