Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το ‘Αρσενικό Νάξου’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι της Νάξου,  η εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Νάξο. Η εκδήλωση αφορούσε την παρουσίαση της μελέτης για την καταχώρηση του τοπικού προϊόντος ‘Αρσενικό Νάξου’ στο κοινοτικό μητρώο ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.). Τη μελέτη αυτή, η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 20 Νοεμβρίου 2015, παρουσίασε η συντάκτριά της Φιλίππα Μανιού, Διδάκτωρ της Γεωπονικής Σχολής – Ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστημίο.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Μανιός, ο οποίος στην ομιλία του ενημέρωσε για την πρωτοβουλία σχετικά με το τυρί ‘Αρσενικό Νάξου’, καθώς και .....
για το ιστορικό εκπόνησης της μελέτης. Τόνισε την μεγάλη κοινωνική και οικονομική σημασία, που θα έχει η θετική έκβαση της προσπάθειας αυτή για τους παραγωγούς της ορεινής Νάξου, αλλά και όλων των Κυκλάδων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εκφρασμένη πολιτική βούληση των βουλευτών και της Κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής στα νησιά μας, σε μονάδες μικρής κλίμακας παραγωγής ποιοτικών προϊόντων. Ο Νίκος Μανιός ενημέρωσε ότι το ενδιαφέρον των  προσπαθειών του στρέφεται επίσης στον κλάδο της μελισσοκομίας και ότι έχει ήδη δρομολογήσει μια αντίστοιχη δραστηριότητα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Κτηνοτροφικής Ένωσης Ορεινής Νάξου Βασίλης Ηλ. Κρασσάς, πλείστοι όσοι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων των χωριών της ορεινής Νάξου.

Αξιοσημείωτη ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή και οι ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις τόσο των ίδιων των παραγωγών- κτηνοτρόφων καθώς και των ειδικών επιστημόνων του τομέα αγροτικής παραγωγής.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :