Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015

Πανναξιακός - Έσπερος 77 -72

Ο Πανναξιακός έφτασε στη νίκη, επικρατώντας του Εσπέρου 77 -72 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο με τους οικοδεσπότες να δέχονται μόλις πέντε πόντους
Με βάση όσα είχαν γίνει όλη την εβδομάδα με την αποχή των παικτών του Πανναξιακού από τις προπονήσεις και το γεγονός ότι ο Εσπερος Λαμίας είναι μία ομάδα που αδικείται από τη βαθμολογική του θέση, η σημερινή αναμέτρηση ήταν από τους αγώνες που όλοι οι προπονητές (ειδικά οι γηπεδούχοι) φοβούνται.
Η εξέλιξη του αγώνα δικαίωσε τον Δημήτρη Δαμιανίδη ως προς την αγωνία του για την απόδοση των βασικών παικτών, οι οποίοι όταν ακούστηκε η κόρνα της...... λήξης ουσιαστικά «άδειασαν» από δυνάμεις. Όμως, η αποστολή είχε ολοκληρωθεί.

Ο Πανναξιακός έφτασε στη νίκη, επικρατώντας του Εσπέρου 77 -72 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο με τους οικοδεσπότες να δέχονται μόλις τέσσερις πόντους (ουσιαστικά ένα καλάθι στην έναρξή της και τρεις βολές στα τελευταία 30 δεύτερα του αγώνα) ανατρέποντας διαφορά 11 πόντων (70-59) με την οποία βρέθηκε να προηγήθηκε ο Έσπερος με την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Ο Έσπερος σουτάροντας καλά από το τρίποντο μετά το 8ο λεπτό (18-16 υπέρ του Πανναξιακού) πήρε κεφάλι στο σκορ (25-21 στο δεκάλεπτο) και έφτασε να προηγείται ακόμη και με 11 πόντους (42-31) στο 17ο λεπτό.

Ο Πανναξιακός κατάφερε να επιστρέψει στις αρχές της 3ης περιόδου (54-49 και 56-52) με τους Χριστόδουλο και Παγώνη ως αιχμή του δόρατος όμως ένα νέο μπαράζ από τρίποντα των φιλοξενούμενων ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (70-59) με την έναρξη της 4ης περιόδου.

Κάπου εκεί, ο Καρβούνης πήρε τη κατάσταση στα χέρια του, ευστόχησε σε τετράποντο (!!) (τρίποντο και εύστοχη βολή) ο Πολίτης σημείωσε το τρίποντο που βάζει σε κάθε αγώνα, ο Χριστόδουλος συνέχισε να κυριαρχεί και στα 80 δεύτερα πριν τη λήξη το σκορ ήταν 73 – 72. Ο Καρβούνης στα 13 δεύτερα ευστοχεί σε δύο βολές (75-72), ο Φούντας στα 5 δεύτερα έχει 1 /2 (προηγήθηκαν δύο τάπες από Μαγιντόμπε και Χριστόδουλο σε σουτ τριών πόντων του Ζαχαράκη) και ο επίλογος γράφτηκε από τον Καρβούνη και πάλι με δύο εύστοχες βολές διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ (77-72) με το Πανναξιακό να μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και την απώλεια του Ακτύπη – Γουνέ, ο οποίος έπαθε διάστρεμμα σε προσπάθεια για λέι απ και θα μείνει εκτός μάχης για δέκα περίπου μέρες.

Δημήτρης Δαμιανίδης: « Ήταν ένα καλό και συναρπαστικό παιχνίδι, συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο που μας βοήθησε στο τέλος για να επιστρέψουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σε κάθε αγώνα αυτή θα είναι η εικόνα γιατί δεν υπάρχουν αδύναμες ή εύκολες ομάδες. Το παιχνίδι κρίθηκε όταν είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα, όμως πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η ομάδα αυτή έχει χαρακτήρα νικητή, έχει μέταλλο και αρνείται να χάσει…..»

Από τη πλευρά του, ο Γιάννης Σοφογιάννης ήταν ενοχλημένος από το γεγονός ότι στο φύλλο αγώνα δεν γράφτηκε η τελευταία εύστοχη βολή του Φούντα με αποτέλεσμα το σκορ για το φύλλο αγώνος να είναι 77 – 72 (σ.σ. δεν έχει επηρεάσει τον αγώνα και δεν τίθεται θέμα κάποιας ένστασης) και τόνισε: «παλέψαμε όσο μπορούσαμε και θα συνεχίσουμε, η ομάδα έχει νέα παιδιά με ελάχιστες παραστάσεις από αγώνες υψηλού επιπέδου, εκμεταλλευτήκαμε ότι μας έδωσε ο αντίπαλος αλλά στο τέλος δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στη πηγή. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία ήταν άψογη»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ:

Δεκάλεπτα: 21-25, 19-20, 19-23, 18-04

Διαιτητές: Φασόλης- Σιδέρης

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Δαμιανίδης): Πολίτης 3 (1), Καρβούνης 10 (1), Καλαβρός, Μαγιντόμπε 7 (2), Καραγιάννης, Κυριακόπουλος 3, Μάκαρης 8 (1), Ακτύπης – Γουνές 2, Χριστόδουλος 26, Μυλωνάς 2, Παγώνης 15

ΕΣΠΕΡΟΣ (Γ. Σοφογιάννης): Ρόκας 11 (2), Διαμαντής 5 (1), Γεωργιάδης, Κούτκιας 5, Στογίλκοβιτς 9 (3), Ξηρός, Φύκας 7 (1), Σοφογιάνης Μ. 10 (1), Φούντας 13, Ζαχαράκης 12 (4), Αργύρης, Τσαπουρνάς.
Περισσότερα στο....
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :