Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

Με όπλο τον κόσμο και πίστη στο όνειρο ο Πανναξιακός

Στην Ευρώπη και τον επαναληπτικό του Challenge Cup έχει στρέψει την προσοχή του ο Πανναξιακός ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης καλείται απέναντι στην τουρκική Τράμπζον να ανατρέψει τα προγνωστικά και το 3-0 του πρώτου αγώνα προκειμένου να πάρει την πρόκριση
Πριν από έναν χρόνο η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού είχε «σοκάρει» την Ευρώπη με την εντυπωσιακή του πορεία στο ChallengeCup ρίχνοντας στο καναβάτσο ομάδες με βαριά φανέλα και εντυπωσιακό παλμαρέ.
Αύριο το απόγευμα (25/11, 19:00) στο ΔΑΚ Νάξου, ο Πανναξιακός θέλει να....... επαναλάβει το θαύμα και να δείξει τα δόντια του αποδεικνύοντας ότι όταν φοράει το ευρωπαϊκό του ταγιέρ είναι μία άλλη ομάδα.

Και απέναντί του θα έχει μία από τις καλύτερες ομάδες της γειτονικής Τουρκίας. Την Τράμπζον, η οποία ήρθε στη Νάξο ως η Κυπελλούχος Βαλκανίων και με ένα δυνατό σερί διαδοχικών νικών που την καθιστούν – με βάση και το γεγονός ότι στο πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 3-0 σετ – ως το φαβορί για να φτάσει στη νίκη και τη πρόκριση.

Με βάση την περσινή πορεία και τις εντυπωσιακές ανατροπές δεν θα είναι δύσκολο. Οι «κυανοκίτρινες» του Κόβαζιτς είχαν δηλώσει μετά τον αγώνα της πρώτης αναμέτρησης ότι «στόχος μας είναι να δυσκολέψουμε την αντίπαλό μας» ενώ από τη πλευρά του ο Σέρβος τεχνικός του Πανναξιακού αμέσως μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ είχε τονίσει «Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά κι έχουμε τη δύναμη και την θέληση για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για την ομάδα, αλλά και τις αθλήτριες μας. Σίγουρα υπάρχει διαφορά επιπέδου, αλλά ο στόχος μας είναι η νίκη».

Το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το κυνήγι του golden set, ήτοι νίκη με 3-0 ή 3-1 στην κανονική ροή της αναμέτρησης και η διεκδίκηση της πρόκρισης στο golden set κάτι που είχε πετύχει πέρυσι στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών του αγώνων κόντρα στην Μιτχάνσα Λευκορωσίας.



Από την πλευρά της η τουρκική ομάδα έφτασε σήμερα το πρωί στη Νάξο, έκανε προπόνηση το βράδυ και ο τούρκος τεχνικός Γιοκάν Τσοκσέν δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με απουσίες παικτών και σημείωσε για τον αγώνα ρεβάνς:

« Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία νεανική αλλά καλή ομάδα και είδα ότι κέρδισε την ΑΕΚ στο τελευταίο της παιχνίδι. Ξέρω ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση σε ένα γήπεδο που έχει όμορφη ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα της ομάδας μου για τον Νοέμβριο είναι δύσκολο με παιχνίδια κάθε τρεις μέρες κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κούραση. Όμως, θέλω να μπούμε συγκεντρωμένοι και να διεκδικήσουμε τη νίκη» σημείωσε δε ότι δεν θέλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο το παιχνίδι να κριθεί στο golden set λέγοντας «θα είναι σκληρή η ατμόσφαιρα εάν φτάσουμε έως εκεί. Οπότε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο σερβίς».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο πρώτο γύρο, ο Πανναξιακός είχε ηττηθεί 3-0 από την Τραμπζόν, με την ομάδα της Νάξου να αγωνίζεται χωρίς την Καναδή κεντρική Αλίσια Περίν που είχε μείνει στη Νάξο λόγω τραυματισμού με αποτέλεσμα η Διώτη να παίζει ως κεντρική στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Τα σετ: 25-13, 25-16, 25-12

Τράμπζον (Τσοκσέν) Γκιραϊγκίλ3 (1/1 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μπαρούτ 7 (5/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μαλαγκούρσκι 16 (11/22 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ, 71% υπ. – 47% υπ.), Σιπαχίογλου 5 (5/7 επ.), Μπλαγκόγεβιτς 9 (8/13 επ., 1 μπλοκ, 82% υπ. – 55% άριστες), Μπιλτζέ 15 (8/17 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ), Εσέπασα -λ (63% υπ. – 50% άριστες) / Αρίτσι 1 (1/1 επ.), Τσετίνπαραυς, Τσινάρ, Σακά

Πανναξιακός (Κόβαζιτς) Νούσια 7 (5/11 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 43% άριστες), Μιλοβάνοβιτς, Καρπουζά 5 (4/18 επ., 1 άσο), Τοτσίδου 9 (8/14 επ., 1 μπλοκ, 70% υπ. – 48% άριστες), Μεταξά 1 (1/4 επ.), Διώτη 4 (2/13 επ., 2 μπλοκ), Κελεσίδου -λ (70% υπ. – 35% άριστες) / Γκιαούρη, Φάρκωνα, Αποστολίδου, Δρακουλίδου 1 (1 άσο).
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :