Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015

Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το δήμο Νάξου

Προτεραιότητα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι η στήριξη του δικαιώματος για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεδομένης της αυξανόμενης ανάγκης για παροχές κοινωνικού περιεχομένου λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, ο Δήμος προτίθεται να ιδρύσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα λειτουργήσει στο......
Φιλώτι.
Πρόκειται για μια νέα δομή που έχει ως σκοπό τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικό – οικονομικό πρόβλημα (τέκνα ανέργων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών, οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών κ.α.), έτσι ώστε να ελαφρυνθούν στη δύσκολη αυτή περίοδο.
Για το λόγο αυτό ο δήμος προσκαλεί εκπαιδευτικούς (τελειόφοιτους, αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους), να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή, ενημερώνοντας είτε ηλεκτρονικά (e-mail: pressnaxoy@gmail.com) στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 6944514268 (κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος) είτε στο 6976-601752 (κ. Αδαλής) μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2015.
Η λειτουργία της νέας κοινωνικής δράσης του δήμου απαιτεί τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στη προσπάθειά αυτή, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους, με την εθελοντική προσφορά τους. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/οικογένειες θα ενημερωθούν για λεπτομέρειες και αιτήσεις συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εθελοντών εκπαιδευτικών, με νέα ανακοίνωση.

Ο Αντιδήμαρχος

Τοτόμης Πρωτονοτάριος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :