Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015

Ασταμάτητος και αήττητος στη Νάξο ο Πανναξιακός

Ασταμάτητος ο Πανναξιακός στη Νάξο επιβλήθηκε με 73-59 επί του Ηλυσιακού για την 7η αγωνιστική του 2ου όμιλου της Γ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.

Η ομάδα του Δημήτρη Δαμιανίδη, άφησε γρήγορα στην άκρη την ήττα στο Μαρούσι και το απόγευμα του Σαββάτου, νίκησε με άνεση τον Ηλυσιακό 73 – 59, έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός έδρας και δείχνει ικανή να «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες αυτό που λέμε «παραμονή» στη κατηγορία που είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός της .......
στόχος.

Ο Ηλυσιακός από την άλλη πλευρά, γνώρισε μία ακόμη ήττα, έχει ήδη έξι στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Δημήτρη Γιαννάκη είναι μία νεανική ομάδα που έχει ενθουσιασμό αλλά έχει μία άμυνα που δέχεται περίπου 75 πόντους. Οπότε εάν το παιχνίδι ξέφευγε και άνοιγε δύσκολα θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Επίσης, μπορεί να έχει ύψος (ο Θώδος κοιτάζει τον κόσμο από τα 2.15 μ. (!!!) αλλά δεν έχει την εμπειρία των παικτών του Πανναξιακού. Ο Ηλυσιακός πάντως πόνταρε στο ταλέντο και την ταχύτητα του Κανελλόπουλου ελέω απουσίας (τραυματισμού Χούμα) όμως οι 21 πόντοι (1ος σκόρερ του αγώνα) δεν ήταν αρκετοί για να νικήσουν τον Πανναξιακό από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά σουτ στον … αέρα (έρμπολ).

Και περνάμε στον αγώνα, όπου ο Πανναξιακός ξεκινάει δυνατά 5 -0 απαντάει ο Χούμας με δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων (5-6 στο 3ο λεπτό) και για πρώτη φορά περνάει ο Ηλυσιακός μπροστά στο σκορ. Αμέσως αντίδραση από τους Ναξιώτες, που τρέχουν σερί 14 – 2 (το 5 -6 γίνεται 19 – 8) για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 26 – 15 με μεγαλύτερη διαφορά στους 11 πόντους (19 – 8 όπως είπαμε και 22 – 11) με τους Μαγιντόμπε – Μυλωνά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κάπου εκεί, ο Ηλυσιακός αντιδρά. Βρίσκει δύναμη από την άμυνα και αρχίζει να ροκανίζει τη διαφορά. Κρατάει επί πέντε λεπτά τους οικοδεσπότες χωρίς …γκολ (το 26-15 γίνεται 26-20) αλλά χωρίς όμως κι αυτοί να κάνουν κάτι φοβερό στην επίθεση. Ο Κυριακόπουλος σπάει το ρόδι (28-20) στο 6ο λεπτό για να κλείσει το ημίχρονο 31-28.

Στην 3η περίοδο, ο Δαμιανίδης, άφησε τις …ευγένειες, η ομάδα του έγινε πιο πιεστική στην άμυνα και έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (48-38) με τρίποντο του Ακτύπη δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου ενώ λίγο αργότερα φτάνουμε και στους 15 πόντους (54 – 39) με τον Χριστόδουλο (έναρξη της 4ης περιόδου). Οι 11 πόντοι στο 3οδεκάλεπτο δείχνουν και την πίεση που άσκησε ο Πανναξιακός στους φιλοξενούμενους.

Και τέλος, στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έδειξε ότι θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα όταν η διαφορά έφτασε και τους 20 πόντους (65-45 στο 34ο λεπτό με τον Παγώνη) αλλά εκεί οι παίκτες του Δημήτρη Γιαννάκη εκμεταλλεύτηκαν την λογική χαλάρωση, με τον Κανελλόπουλο ως πρωταγωνιστή έτρεξαν σερί 10-0 (μείωσαν 65-55 στο 36ο λεπτό) αλλά δεν είχαν άλλες δυνάμεις. Ο Πανναξιακός επέβαλε το ρυθμό του, ήταν εύστοχος στις βολές και το τρίποντο του Ακτύπη – Γουνέ πίσω από το κέντρο (σ.σ. το είχε πετύχει για πρώτη φορά στο ημίχρονο του αγώνα με τον Τρίτωνα) διαμόρφωσε το τελικό 73 – 59 μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού για την 3η εντός έδρας νίκη και 5η συνολικά σε επτά δύσκολους αγώνες έως τώρα στον 2ο όμιλο του Νότου για την Γ’ Εθνική κατηγορία…

# Να σημειώσουμε ότι για μία ακόμη φορά οι …τσιρλίντερς του Πανναξιακού και τα παιδιά των μίνι ακαδημιών της ομάδας έκλεψαν τη παράσταση τόσο σε κάθε τάιμ άουτ όσο και στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Κερδίζοντας δίκαια τα χειροκροτήματα τόσο των γονιών τους βρέθηκαν στις εξέδρες όσο και των παικτών του Ηλυσιακού.

Πανναξιακός ΑΟΝ - Μπάσκετ

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 05-13, 21 – 11, 21-20

Διαιτητές: Νάστος – Ρίζος

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 5 (1), Καρβούνης 4, Καλαβρός, Μαγιντόμπε 9  (3), Μαγγιώρος 1, Καραγιαννίδης, Κυριακόπουλος 4, Μάκαρης 9 (1), Ακτύπης – Γουνές 8 (2). Χριστόδουλος 12, Μυλωνάς 9, Παγώνης 12

Ηλυσιακός ΑΟ (Γιαννάκης): Παντελάκης 5 (1), Αρχος 7 (1), Χατζηβερόγλου , Γκόλιας 1, Χούμας 6 (2), Παπαφωτίου 3, Μαλτέζος 7, Κανελλόπουλος 21, Πελίγκος 3, Λιγνός, Θώδος 2, Ολύμπιος 4
Περισσότερα στο....
http://www.paon.gr/astamatitos-kai-aittitos-sti-naxo-o-pannaxiakos/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :