Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Αγία Αικατερίνα Οίας

“Οι Φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας” ανακοινώνουν ότι, όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθούν κατά τις ημέρες της εορτής της Αγίας:
α.: Εσπερινός, στις 24 Νοεμβρίου 2015.
β.: Θεία Λειτουργία, στις 25 Νοεμβρίου 2015, ώρα 08:30 και
γ.: Η Γενική Συνέλευση της Α.Μ.Κ.Ε. “Οι Φίλοι της Αγίας Αικατερίνας”, στο χώρο της.......
εκκλησίας, στις 24 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18:30.
Όπως είναι γνωστό, η Αγία Αικατερίνα Οίας, αποτελεί μεταβυζαντινό Σταυροπηγιακό Πατριαρχικό Ναό, που έχει τιμηθεί με 4 Πατριαρχικά Σιγίλλια κατά την περίοδο 1641 – 1763. Πρόκειται για τον πιο παλιό εν λειτουργία ναό της Οίας, αφού παρά τους 9 μεγάλους σεισμούς από το 1650 έως σήμερα, δεν υπέστη καμία καταστροφή, στέκοντας ολόρθος στη θέση που χτίσθηκε.
Ο ναός ο οποίος κοσμείται με εξαίρετης τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο που φέρει 17 εικόνες του Μυκονιάτη Αγιογράφου Χριστόδουλου Καλέργη (1722), καθώς και πολλών Σαντορινιών Αγιογράφων, απέκτησε πρόσφατα, με δαπάνες της οικογένειας Μανώλη Δαρζέντα, ένα εξαιρετικό εκθετήριο “μουσείο” αντικειμένων του ναού, το οποίο είναι ανοικτό με ελεύθερη είσοδο.

Η Διοικούσα Επιτροπή των Φίλων της Αγίας Αικατερίνας Οίας, προσκαλεί τους κατοίκους της Σαντορίνης και κάθε πιστό της Οίας, να συμμετάσχει στις διοργανούμενες θρησκευτικές εκδηλώσεις και κυρίως στη Θεία Λειτουργία της 25ης Νοεμβρίου 2015, κατά την οποία γίνεται κα η λιτανεία της Αγίας Εικόνας της Αγίας Αικατερίνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :