Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2015

«Άδικη» ήττα για Πανναξιακό στο μπάσκετ

Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ 2Ο ΟΜΙΛΟ ΝΟΤΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ …ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (56-52) ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ
Στο κλειστό των Πατησίων ο Σπόρτιγκ υποδέχτηκε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Πανναξιακό, τον οποίο υποχρέωσε στην πρώτη του του ήττα με τελικό σκορ 56-52.

Σε μία αναμέτρηση που στιγματίστηκε από την επιθετική δυστοκία των δύο ομάδων, ο Πανναξιακός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 0-7, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 3-7 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα της Νάξου είχε τα «ηνία» στο σκορ και στην δεύτερη περίοδο. Ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις του, απόρροια των......
 πολλών επιθετικών ριμπάουντ που κέρδισε, ο Πανναξιακός κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά σε διψήφια νούμερα στο τέλος του πρωτου μέρους(18-29).


Ο Σπόρτιγκ ξεκίνησε «μεταμορφωμένος» το δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, ξεκινώντας από τον έλεγχο των ριμπάουντ, κατάφεραν να τρέξουν αρκετές φορές στο ανοιχτό γήπεδο και βρέθηκαν να προηγούνται για πρώτη φορά με 33-32 στο 28′. Η δυσκολιά του Πανναξιακού να βρει λύσεις στο σετ παιχνίδι, σε συνδυασμό με την αστοχία του από τα 6.75 και τον περιορισμό των επιθετικών ριμπάουντ από τους γηπεδούχους, οδήγησε σε επιθετικό «μπλακ-άουτ» τους φιλοξενούμενους, με την τρίτη περίοδο να λήγει με το σκορ στην ισοπαλία (36-36).

Στα τελευταία δέκα λεπτά η αναμέτρηση μετατράπηκε σε.. θρίλερ.

Οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις από τα μακρινά τους σουτ, με την «zone-press» άμυνα των γηπεδούχων να συνεχίζει να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Ο Σπόρτιγκ προηγήθηκε αρχικά με 43-41(33′), όμως ο Πανναξιακός πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ με 46-47(36′).

Με το σκορ εκ νέου στην ισοπαλία (50-50,1:23″), o Tσαμπής ευστόχησε σε καθοριστικό τρίποντο για το 53-50. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 53-52(53″), όμως στην συνέχεια υπέπεσαν σε παράβαση, χαρίζοντας μια κρίσιμη κατοχή στους γηπεδούχους.

Το σκορ ανέβηκε στο 54-52 (24″) με 1/2 βολές για την ομάδα των Πατησίων, που στην συνέχεια έκανε εσκεμμένο φάουλ στον Χριστόδουλο, θέλοντας τον στείλει στη γραμμή των βολών. Η επιλογή των γηπεδούχων δικαιώθηκε, με τον παίκτη να αστοχεί και στις δύο ελεύθερες βολές, κάτι που δεν έκανε ο Χαϊδεμένος, διαμορφώνοντας το τελικό 56-52 υπέρ του Σπόρτιγκ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τσαμπής με 18 πόντους, όσους ακριβώς είχε και ο Χριστόδουλος για το συγκρότημα της Νάξου.

Στην αναμέτρηση βρέθηκαν ως θεατές ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ και νυν παίκτης του Περιστερίου, Μιχάλης Πολυτάρχου, μαζί με τον συμπαίκτη του Σωκράτη Ψαρόπουλο, αλλά και ο υπεύθυνος διδασκαλίας, κατάρτισης και ανάδειξης νέων διαιτητών καλαθοσφαίρισης της ΚΕΔ, Νίκος Ζαβλανός

Σπόρτιγκ – Πανναξιακός 56-52

Διαιτητές: Μακρής – Μπανασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 3-7, 18-29, 36-36, 56-52.

ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Κλήμης): Καστανιώτης 5, Καρτερολιώτης, Τσαμπής 18 (1), Παπαπέτρος 15 (1), Χαϊδεμένος 2, Ενεζλης 3, Χατζηνικόλας 3, Καραμπάτος 2, Αγγελής 8, Δόξας.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ(Δαμιανίδης): Πολίτης 12 (4), Καρβούνης 6 (1), Καλαβρός, Μαγιντόμπε 4, Καζακίδης, Καραγιάννης, Μάκαρης, Ακτύπης 2, Χριστόδουλος 18, Μυλωνάς 4, Παγώνης 6.
Περισσότερα στο http://www.paon.gr/adiki-itta-gia-pannaxiako-sto-mpasket/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :