Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015

Δεύτερη ήττα μακρυά από τη Νάξο για την ομάδα μπάσκετ

 Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΡ 61-48 ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ.
Η ήττα αυτή είναι η δεύτερη (εκτός έδρας) για την ομάδα του Δημήτρη Δαμιανίδη έπειτα από αυτή προ δύο εβδομάδων από τον Σπόρτιγκ (56-52) στο κλειστό των Πατησίων. Από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» του Κώστα Κεραμιδά πήραν το τέταρτο ροζ φύλλο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι  Και οι δύο ομάδες πλέον έχουν από.......
10 βαθμούς στην βαθμολογία, με το Μαρούσι να υπερτερεί λόγω της νίκης του.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι από το τζάμπολ με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν μπει καθόλου στο πνεύμα του παιχνιδιού και να κινδυνεύουν με συντριβή κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Κορυφαίοι εκ των νικητών ήταν ο Βαγγέλης Μπαλάφας με 17 πόντους στο ενεργητικό του με τρία τρίποντα και ο Γρηγόρης Ραλλάτος με 12 πόντους τους 8 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο. Από τους Ναξιώτες ξεχώρισαν ο Κώστας Ακτύπης – Γουνές με 15 πόντους, τους μισούς εκ των οποίων στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Σπύρος Μάκαρης που πήρε την ομάδα του στις πλάτες του στην έναρξη της τρίτης περιόδου.

Μοναδικός απόντας από τον Πανναξιακό ήταν ο Θοδωρής Καζακίδης. Ο νεαρός γκαρντ ταλαιπωρείται με θλάση στους προσαγωγούς και στους κοιλιακούς από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο προπονητής του προτίμησε να τον αφήσει στη Νάξο, προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα της αναμέτρησης, το Μαρούσι αποδείχθηκε «κακός» οικοδεσπότης και με το καλημέρα έδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Τέσσερις προσωπικοί πόντοι του Ραλλάτου κι ένα τρίποντο του Σουρλή έκαναν το 7-0 δεύτερο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαγιντόμπε που έπαιρνε τις επιθετικές πρωτοβουλίες πέτυχε το πρώτο καλάθι της ομάδας του (7-2). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και εκμεταλλευόμενοι την σωρεία λαθών των αντιπάλων τους έφτασαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (+13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-6) με εκπληκτικό κάρφωμα του Παπαδημητρίου έπειτα από κλέψιμο της μπάλας.

Οι φωνές του γκαρντ του Πανναξιακού, του Παύλου Καρβούνη προς τους συμπαίκτες του «τι κάνουμε ρε …παιδιά», δεν εισακούστηκαν κι ενώ αρχικά οι Ναξιώτες μείωσαν στους 10 (20-10) για τέσσερα λεπτά τα δυχτάκια και των δύο μπασκετών ήταν ανέπαφα. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μπαλάφας έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Πρώτα με γκολ φάουλ και στη συνέχεια τρίποντο έκανε το 26-10. Δύο εύστοχες βολές του Σκιαθίτη και ένα δίποντο του Μπαλάφα έκαναν το 30-10. Ο Καρβούνης με πέντε συνεχόμενους πόντους του έκανε το 30-16, αλλά ένα νέο τρίποντο του νεαρού Στασινού από την γωνία ανενόχλητος έγραψε το 36-16 σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Θεαματική και πλούσια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τρίτη περίοδος. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά κυρίως επιθετικά με τον κόσμο που είχε παραβρεθεί στο γήπεδο να ευχαριστιέται να βλέπει μπάσκετ. Η είσοδος του Σπύρου Μάκαρη στο παρκέ και η παρουσία του Δημήτρη Χριστόδουλου κάτω από το αντίπαλο καλάθι έφερε τον Πανναξιακό να μειώνει αρχικά 36-22. Οι «κυανόλευκοι» του Δημήτρη Δαμιανίδη σοβαρεύτηκαν. Πίεσαν στην άμυνα και εκμεταλλευόμενοι την χαλαρότητα των γηπεδούχων ψαλίδισαν κι άλλο την διαφορά. Δίποντο του Μαγιντόμπε στον αιφνιδιασμό και δύο τρίποντα των Μάκαρη και Καρβούνη τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου έκαναν το 46-32. Νέο τρίποντο από τον Μαγιντόμπε και μια εύστοχη βολή του Μάκαρη έγραψαν το 48-36 σκορ τρίτης περιόδου.

Στον ίδιο ρυθμό και το τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί όμως για τον Πανναξιακό …κτύπησε ο Ακτύπης! Ο φόργουορντ των Ναξιωτών σκόραρε με όλους τους τρόπους. Με καλάθι και φάουλ 4:50 πριν το φινάλε έκανε το 55-43, με μία στις δύο ελεύθερες βολές το 57-44, με δίποντο το 57-46 και ένα απίστευτο καλάθι μπροστά από τον Ραλλάτο το 59-48. Το τελικό 61-48 σημείωσε ο Πολυχρονόπουλος 48 δευτερόλεπτο πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 17-10 412-20, 13-12.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  Κυριακόπουλος, Καρπάνος.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Κεραμιδάς): Ξύδας 5, Στασινός 3 (1), Πολυχρονόπουλος 2, Βαλαβάνης, Ραλλάτος 12, Μπαλάφας 17 (4), Σκιαβίτης 2, Γεωργίου 7 (1), Κανέλλης 2, Σουρλής 7 (1), Καπετάνιος, Παπαδημητρίου 4.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Δαμιανίδης): Πολίτης, Καρβούνης 11 (2), Καλαβρός, Μαγιντόμπε 9 (1), Μαγγιώρος, Καραγιάννης, Κυριακόπουλος, Μάκαρης 8 (1), Ακτύπης – Γουνές 15 (1), Χριστόδουλος 5, Μυλωνάς, Παγώνης.
Περισσότερα στο.....
http://www.paon.gr/deuteri-itta-makria-apo-tin-naxo-i-omada-basket/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :