Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

Κάλεσμα για συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Επτά  (7) χρόνια ύφεσης και πέντε (5) χρόνια μνημονίων έχουν τελματώσει την χώρα και την αγορά. Τα νεοφιλελεύθερα μνημονιακά δόγματα, που εφαρμόζονται στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους δεν οδηγούν σε λύση αλλά αντίθετα στην διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας και της οικονομίας.

Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές στις πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα στην.....
 φορολογία, το ασφαλιστικό, για  οφειλές στον ΟΑΕΕ, "κόκκινα" δάνεια, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών  Φ.Π.Α. στα νησιά ( που καταργεί το μεταφορικό ισοδύναμο που κατακτήσαμε με αγώνες )  και το δικαίωμα στη "δεύτερη ευκαιρία". Δεν μπορούμε να δεχτούμε νέες, χωρίς αντίκρισμα θυσίες για την «σωτηρία» των τραπεζιτών, με στρατιές ανέργων, την νεολαία στη μετανάστευση  και  αυτοκτονίες καθημερινώς.

Η απάντησή μας είναι ο ενωμένος αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας για να αποκρούσουμε τις  πολιτικές που επιβάλλονται, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ελπίδας, για την δημιουργία των προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανοικοδόμησης.

Παράλληλα, θεωρούμε υποκριτική τη στάση της ΕΣΕΕ σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου να πράξουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι κατά το δοκούν, δημιουργώντας σύγχυση σε όμορες πόλεις αλλά και Πανελλαδικά.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου συμμετέχει ενεργά  στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικοί φορείς την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015   με κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων από τις 09.00 έως τις 12:00 και καλεί τα μέλη του σε ανοικτή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία μας στην οδό Παπαβασιλείου.
Καλούμε την κυβέρνηση να αντισταθεί στις προκλήσεις των δανειστών, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να προχωρήσει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα για να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτως ώστε να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης .
           
Για την κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης.


                                                                                              Εκ του Συλλόγου

  
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :