Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015

Συστηματική αναγνώριση της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής ζήτησε στην 43η Γενική Συνέλευση της CRPM ο Γ.Χατζημάρκος

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Γενική Συνέλευση της επιτροπής νήσων της CRPM μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη.

Στην 43Η Γενική Συνέλευση της CRPM που πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου, οι εργασίες της CRPM επικεντρώθηκαν στην ανάγκη ενεργής συμμετοχής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην..... χάραξη, σχεδιασμό και υλοποίηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών.

Στη Γενική Συνέλευση της CRPM στην οποία εκτός των εκπροσώπων των Περιφερειών μελών της συμμετείχε και πλήθος αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλων των Ευρωπαϊκών Οργανισμών.

Στην ατζέντα των συζητήσεων, οι Περιφερειάρχες της Ελλάδας έθεσαν και το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού που αποτέλεσε και αντικείμενο ειδικής συνεδρίας στην οποία ήταν ομιλητής και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Δύο ήταν τα θέματα στα οποία επικέντρωσε την παρουσία του στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Χατζημάρκος, η νησιωτικότητα και το μεταναστευτικό.



Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα νησιά της Ευρώπης έχουν την ανάγκη να δουν την εισαγωγή διαδικασιών συστηματικής αναγνώρισης της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, αφού μόνο τότε θα έχει εξασφαλιστεί και μεθοδολογικά η αποτελεσματική εφαρμογή εκτός της πρόβλεψης των νησιωτικών πολιτών της Ε.Ε».



Την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση της επιτροπής Νήσων της CRPM στην Ρόδο, το δεύτερο τρίμηνο 2016, έκαναν δεκτή τα μέλη της Επιτροπής.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :