Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2015

Αγώνες Freestyle Windsurf Tour στη Νάξο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει, με τη συνεργασία του WBSF και της ομάδας του Naxian Freestyle Contest τους τελικούς αγώνες Greek Freestyle Windsurf Tour  2015 (GFWT) στην παραλία Λαγκούνα, στον Άγιο Γεώργιο Νάξου  το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015.   
Η παραλία της Λαγκούνας διαθέτει τις ιδανικές συνθήκες για τέτοιου είδους αγώνες. Είναι μια εξαιρετική φυσική πίστα. Αλλά και γενικά η Νάξος είναι μέσα στις επιλογές για προπόνηση μεγάλων αθλητών του Freestyle Windsurf.
Στόχος των διοργανωτών είναι οι......
αγώνες αυτοί να καθιερωθούν ως αθλητικό γεγονός παγκόσμιων προδιαγραφών και να προβληθεί περισσότερο η Νάξος ως προορισμός ιδανικός για θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες.

                                            Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού
Ιωάννης Μαργαρίτης




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ GREEK WINDSURFING FREESTYLE TOUR (GWFT)2015 - ΝΑΧΙΑΝ Freestyle Contest, Powered by WBSF, υπό την Διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Τοποθεσία διεξαγωγής: Laguna / Νάξος
Ημερομηνία: 24 & 25 Οκτωβρίου 2015
Έκδοση προκήρυξης: [21.09.2015|20:00]

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Υπό την Διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τη συνεργασία του WBSF και την διοργανωτική ομάδα του Naxian Freestyle Contest και συγκεκριμένα με το Laguna Beach Park, Flisvos Sport Club και Flisvos Water Sports, θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί του GFWT 2015 στη Laguna της Νάξου.
Τo event θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κατάλληλης καιρικής πρόγνωσης μέσα την περίοδο αναμονής και οι αναβάτες θα ενημερωθούν τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν, από την διοργανωτική ομάδα του WBSF.
2. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο Greek freestyle tour έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου. Παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών πρέπει να έχουν ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα.
2.2 Όλοι οι αναβάτες υποχρεούνται να προσκομίσουν στη γραμματεία αγώνων την ημέρα της επίδειξης ιατρική βεβαίωση από αρμόδιο Ιατρό που να αποδεικνύει ότι είναι σε φυσική κατάσταση να συμμετάσχουν και ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
2.3 Όλοι οι αναβάτες υποχρεούνται να υπογράψουν τη Βεβαίωση Αποποίησης Ευθύνης (disclaimer) που θα δοθεί από την Γραμματεία αγώνων την ημέρα του event.
2.4 Το πρόγραμμα της επίδειξης θα σταλεί μέσω e-mail στους αναβάτες και θα είναι αναρτημένο στην γραμματεία την ημέρα της επίδειξης.
2.5 Οι αναβάτες οφείλουν να γνωρίζουν και τηρούν το πρόγραμμα της επίδειξης.
2.6 Όλοι οι αναβάτες υποχρεούνται να φορούν την λύκρα τις διοργάνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής αλλιώς θα επωμιστούν ποινή αποκλεισμού.
2.7 Η επίδειξη μπορεί να ακυρωθεί από την επιτροπή εάν οι συνθήκες της θάλασσας κριθούν ακατάλληλες ή επικίνδυνες.
2.8 Στις επιδείξεις συμμετέχουν μόνο οι αθλητές που έχουν δημιουργήσει προφίλ στο σύστημα του WBSF και έχουν επιλέξει το κουτάκι θα συμμετάσχω Greek Freestyle Tour στην καρτέλα συμμετοχή σε αγώνες.
2.9 Όλοι οι αθλητές, με τη συμμετοχή τους αποδέχονται να βιντεοσκοπηθούν και να φωτογραφηθούν καθώς και να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία εγγραφής τους στο WBSF (εκτός των στοιχείων επικοινωνίας τους) για τις ανάγκες δημιουργίας πολυμεσικού περιεχομένου και προωθητικών ενεργειών της διοργάνωσης χωρίς καμία απαίτηση προς τον διοργανωτή.
3. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
3.1 Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή εξοπλισμού για τους αναβάτες
4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ
4.1 Κατά την διάρκεια των heat απαγορεύεται σε αναβάτες εκτός του heat να βρίσκονται μέσα στο χώρο διεξαγωγής αυτού.
4.2 Οι αθλητές οφείλουν να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να υπακούν στις υποδείξεις του head judge.
4.3 Στο χώρο διεξαγωγής του event θα υπάρχει φουσκωτό σκάφος που θα επιβλέπει την διοργάνωση και τους αναβάτες μέσα στο νερό.
5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
5.1 Το Tour θα έχει συνολικό ranking το όποιο θα βγαίνει από τα αποτελέσματα του κάθε event και θα εφαρμόζει το point system της IFCA.
5.2 Οι αναβάτες που δεν θα πάρουν μέρος σε έναν από τους 2 αγώνες του tour, θα βαθμολογούνται με ένα πόντο περισσότερο από τη βαθμολογία του τελευταίο αναβάτη του συγκεκριμένου event.
5.3 Τα event θα διεξαχθούν με την καλύτερη δυνατή καιρική πρόγνωση μέσα στην περίοδο αναμονής, διάρκειας τουλάχιστον 2 εβδομάδων. Το όριο διεξαγωγής των event θα είναι όταν κάποιος αναβατής μπορεί να εκτελεί φιγούρες με πανί 5.2m2 αλλά και στη διακριτική ευχέρεια του head judge του event.
5.4 Οι οδηγίες και το πρόγραμμα του event θα αποστέλλονται με mail στους εγγεγραμμένους windsurfers μέσα από το website του WBSF, με την ανακοίνωση διεξαγωγής του κάθε event και θα βρίσκεται αναρτημένο στον.πίνακα ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια αυτού.
5.6 Ο χώρος διεξαγωγής του event θα οριστεί με 2 σημαδούρες στις παρακάτω θέσεις:
Σημαδούρα Νο 1: 37° 05'24.30"Β - 25°21'48.09"Α
Σημαδούρα Νο 2: 37° 5'25.49"Β - 25°21'57.58"Α
5.7 Το elimination ladder του event θα ορίζεται σύμφωνα με το ranking των συμμετεχόντων από το πρώτο stop του GWFT που πραγματοποιήθηκε το Μάϊο στο Δρέπανο, Αχαϊας.
5.8 O αριθμός των heat μέσα στο νερό θα είναι ανάλογος του αριθμού των κριτών: για 3 κριτές 1 heat, για 6 κριτές 2 Heat, και θα έχουν διάρκεια από 6 – 9 λεπτά ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Για την έναρξη και λήξη των heat θα υπάρχει ηχητικό και ευκρινές οπτικό σήμα.
5.9 Οι συμμετέχοντες θα αξιολογούνται από τους κριτές με βάση το overall impression και τις οδηγίες που θα δίνονται από τον head judge στο skippers meeting.
5.10 Κατά τη διάρκεια του event οι συμμετέχοντες οφείλουν να ενημερώνονται για οποιαδήποτε αλλαγή από τον πινάκα ανακοινώσεων και τον head judge
5.11 Εάν υπάρχει αμφιβολία από τους κριτές όσον αφορά την έκβαση κάποιου heat, ο head judge έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την επανάληψη αυτού
5.12 Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των elimination που μπορούν να διεξαχθούν στις μέρες του event. O head judge έχει την δυνατότητα να μην ξεκινήσει elimination εάν διακρίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθεί
5.13 Σε περίπτωση τελικής ισοβάθμιας δυο αναβατών θα επικρατεί αυτός που έχει νικήσει σε μεταξύ τους heat ή αυτός που έχει καλύτερη επίδοση στον τελευταίο αγώνα της Λούτσας.
6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1η ημέρα 
·         09:00-9:30 Εγγραφές 
·         09:30 Skippers meeting
·         09:45 Warm Up 
·         10:00 Εκκίνηση πρώτου heat 
·         16:30 Εκκίνηση τελευταίου Heat
Το βράδυ της πρώτης μέρας θα υπάρχει βραδινή εκδήλωση για τους συμμετέχοντες σε χώρο που θα υποδειχθεί από τη διοργάνωση.
2η ημέρα
·         09:30 Skippers meeting
·         09:45 Warm Up 
·         10:00 Εκκίνηση πρώτου heat 
·         16:00 Εκκίνηση τελευταίου Heat
·         17:00 Απονομές/Λήξη Event
Ανάμεσα από single και double elimination θα υπάρχει ολιγόλεπτο διάλλειμα για την σύνταξη του νέου ladder.
7. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
7.1 Για όλους τους αναβάτες έχει προβλεφθεί Lunch pack κατά τη διάρκεια του event
7.2 Για όλους τους αναβάτες θα υπάρχουν διευκολύνσεις σε διαμονή και διατροφή για τις μέρες του event
7.3 Για τους συμμετέχοντες θα υπάρχει τεχνικός έλεγχος και υποστήριξη εξοπλισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του event
7.4 Όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν φανέλα αγώνα (λύκρα) με την οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε όλα τα stops του tour
8. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
8.1 To αντίτιμο συμμετοχής για κάθε event για τους αθλητές (entry fee) ορίζεται στα 20,00 €/stop του tour.
9. ΕΠΑΘΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
9.1 Στους τρεις (3) πρώτους νικητές θα παραδοθεί αναμνηστικό έπαθλο για τη συμμετοχή τους.
9.2 Στο τελικό ranking θα υπάρχει prize money για τους πρώτους 8 αναβάτες το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς.
9.3 Στους έξι (6) πρώτους νικητές θα μοιραστεί ποσοστιαία το χρηματικό έπαθλο των Χιλίων Ευρώ (1.000 €)

Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί. Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από τη σελίδα του www.wbsf.gr

Η ομάδα του WBSF 
Τηλ. επικοινωνίας: 6932 75 42 24
 
email: getonboard@wbsf.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :