Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015

EEE OXI KAI ΕΤΣΙ!!!!

Δελτίο τύπου

Σχετικά με τον αγώνα της εφηβικής μας ομάδας (Κ17) που έγινε την Κυριακή(4/10/2015) μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο. και έληξε (2-5), τώρα αφού έχουμε στα χέρια μας το πλήρες βίντεο (αδιάψευστο στοιχείο) του αγώνα και μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτού, απαιτείται να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους .
Πάγια τακτική μας (και το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα)  για τα θέματα της διαιτησίας είναι ,να την αφήνουμε ανεπηρέαστη να κάνει την δουλειά της. Να μην γινόμαστε τραγελαφικοί και άδικοι  με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, αλλά να  προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους διαιτητές, αλλά και αυτούς που τους ορίζουν, να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους , θέτοντας τα προβλήματα ανάλογα στα...... αρμόδια όργανα.
     Όταν όμως οι άλλοι παίζουν βρώμικα, όταν ως «επαγγελματίες παράγοντες» διαστρεβλώνουν  την αλήθεια και ονομάζουν το ψάρι –ψαρονέφρι και όταν τρέχουν να δημοσιοποιούν  τις θέσεις τους προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και  να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με αιωρούμενες γενικότητες και ασάφειες τότε χρειάζεται να απαντήσεις.  
 Αυτό όμως  που μας έκανε εντύπωση και γιαυτό ξαναασχολούμαστε με αυτό το παιχνίδι ήταν ,ότι το Δ.Σ των φιλοξενούμενων έσπευσε μετά τον αγώνα να καλύψει την διαιτητή και μάλιστα να παραπονεθεί ότι αυτοί είναι που αδικήθηκαν ,καταλογίζοντας στην διαιτητή μόνο 2 λάθη (εις βάρος τους) σ’ αυτό το παιχνίδι. Επίσης καταφέρθηκαν σε δήθεν διαμαρτυρίες (κατά της διαιτησίας) παραγόντων του ΠΑΣ Νάξου οι οποίοι μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο δεν πήραν επίσημα θέση πουθενά και σε κανέναν. Ακόμα καταφέρθηκαν και εναντίον της εφημερίδας «Κυκλαδική» η οποία αναφέρθηκε στον αγώνα εκφράζοντας στο σχετικό άρθρο την άποψή της.

   Πιο συγκεκριμένα  θα σας δείξουμε αυτά που έγιναν την προπερασμένη Κυριακή στο Δ.Α.Κ. Νάξου προκειμένου να βγάλετε τα συμπεράσματα σας χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο του αγώνα.
 Είδαμε μία διαιτητή να κάνει  μία κάκιστη διαιτησία : 
-Να σφυρίζει περίεργα (όλα τα αμφισβητούμενα) υπέρ της ίδιας ομάδος!!!
-Να επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να κάνουν συνέχεια θέατρο , χωρίς να τους κάνει ούτε μία υπόδειξη.
-Να κάνουν ατελείωτες καθυστερήσεις  κι’ αυτή να κοιτάει απλά θυμωμένα. (Φώτο 1)

                                                                           -Φώτο 1-
- Να έχει συνέχεια λάθος τοποθετήσεις με αποκορύφωμα τη φάση του τρίτου γκολ του φιλοξενούμενου  , (σε στημένη φάση- σε ανύπαρκτο φάουλ που έδωσε) (Φώτο 2),η διαιτητής βρίσκεται μέσα στην περιοχή και εμποδίζει τους αμυνόμενους να διώξουν την μπάλα (Φώτο 3 & 4).
-Φώτο 2-
-Φώτο 3-
-Φώτο 4-
      Την επόμενη μέρα του αγώνα,  γράψαμε  στο blog της ομάδας μας (του ΠΑΣ Νάξου), ότι η νίκη του φιλοξενούμενου ήταν δίκαιη.  Θεωρήσαμε ότι όλα τα λάθη της διαιτητού ήταν απλά γιατί ήταν σε κακή μέρα, ίσως της έκανε και πιο δύσκολο το έργο το ότι δεν υπήρχε δεύτερος επόπτης γραμμών.
      Το πρώτο υποτιθέμενο λάθος της (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανναξιακού) , μια κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα σε ποδοσφαιριστή τους, (βλέπε την επόμενη Φώτο 5) ,που το Δ.Σ μάλλον θεωρεί ότι εδώ δεν ανατρέπει τον ποδοσφαιριστή μας (προς βοήθεια σας μαύρες κάλτσες φοράνε οι φιλοξενούμενοι και το ροζ που βλέπετε ,είναι το παπούτσι του παίκτη μας) ενώ η μπάλα είναι στο άλλο πόδι του.

                                                   -Φώτο 5-
          Το δεύτερο υποτιθέμενο  λάθος της διαιτητού πάλι (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανναξιακού) είναι ότι δεν καταλογίζει οφσάιντ στον ποδοσφαιριστή μας, που στην συνέχεια βάζει το δεύτερο γκολ της ομάδος μας ( Φώτο 6&7)Εδώ θα πούμε δύο πράγματα:
1) αν υπήρχε οφσάιντ θα έπρεπε να το δώσει ο επόπτης οπότε δεν ήταν με τίποτα λάθος της διαιτητού, αλλά του επόπτη, δυστυχώς όμως ούτε εδώ υπήρχε λάθος. 
  2)  Όπως φαίνεται και στις δύο φωτογραφίες ο παίκτης μας καλύπτεται από τον αμυνόμενο  που βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας τους, στη χειρότερη περίπτωση μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι στην ίδια ευθεία, οπότε δεν είναι οφσάιντ (στο βάθος διακρίνεται ο επόπτης που δεν σηκώνει την σημαία του) .

-Φώτο 6-
-Φώτο 7-
       Σε αντίθεση με τα παραπάνω,  τα παρακάτω σημαντικά λάθη που έγιναν ήταν εναντίον μας  και είναι πεντακάθαρα.
Ø  Λάθος πρώτο: Γκολ μας που δεν μέτρησε. Στην φωτογραφία φαίνεται καθαρά ότι όταν η μπάλα κατεβαίνοντας από το οριζόντιο δοκάρι   σκάει στο έδαφος, (η γραμμή του τέρματος φαίνεται ολόκληρη - Φώτο 8) συνεπώς η μπάλα είναι από μέσα από την γραμμή, άρα γκολ. Το σκορ σε αυτήν τη χρονική στιγμή ήταν 1-1. Δεν το μέτρησε.
    


-Φώτο 8-
                                               -Σε βίντεο-
Ø  Λάθος δεύτερο: καταλογίζεται ανύπαρκτο  φάουλ έξω από την περιοχή μας ,φάουλ με το οποίο ο φιλοξενούμενος πέτυχε το τρίτο του γκολ. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι ο παίκτης μας πάει πρώτος στην μπάλα (Φώτο 9) χωρίς προβολή και διώχνει την μπάλα (Φώτο 10). Στην συνέχεια ο αντίπαλος παίκτης πάει και πέφτει πάνω στον παίκτη μας 
                                                                         -Φώτο 9-
                                                -Φώτο 10-
Η μπάλα έχει απομακρυνθεί και ο παίκτης με τα κίτρινα είναι ακόμα όρθιος(Φώτο 11).

                                                                        -Φώτο 11-
                                                                        -Σε βίντεο-


Στη συνέχεια αυτού του φάουλ είναι που η διαιτητής έχει τόσο λάθος θέση (Φώτο 12) που παρενοχλεί τον παίκτη μας (κινείται ανάμεσα σε αυτόν και την μπάλα) και δεν μπορεί να διώξει την μπάλα,(Φώτο 13&14) με αποτέλεσμα τα δεχτούμε το τρίτο γκολ.
-Φώτο 12-
-Φώτο 13-
-Φώτο 14-
  -Σε βίντεο-     
Αυτά δεν είναι τα μοναδικά λάθη.  Αν δείχναμε και τα φάουλ που δεν δόθηκαν στην ομάδα μας ή αυτά που δόθηκαν στους φιλοξενούμενους και δεν ήταν,  η ακόμα και τα πλάγια που ήταν αλλαγές και δεν δόθηκαν θα θέλαμε άλλη μια ήμερα  ανάλυσης. θα σας δείξουμε  όμως ένα φάουλ που άλλαξε γνώμη η διατητής και ενώ το έδωσε σε εμάς μετά το έδωσε στους άλλους !!!! Προσέξτε τα χέρια της τι δείχνουν
-Σε βίντεο-

Αν αυτά τα λάθη δεν γινόντουσαν θα είχαμε προηγηθεί με 2-1 και  στην χειρότερη για εμάς περίπτωση, θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ 2-2 και όχι 1-3. ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΟΣ;;;;; 

  Την άγνοια περί διαιτησίας  της  συγκεκριμένης διαιτητού επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι την μόνη φορά που δεν ανέχτηκε τις καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων και έδειξε κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα τους ,τον άφησε ενώ του έδειχνε την κάρτα να κάνει το βολέ και συνέχισε το παιχνίδι κανονικά, ενώ θα έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι και να δώσει έμμεσο σε εμάς.  
                                                                         -Σε βίντεο-
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ  ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ;;;; Έχει αδικηθεί ο ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, ναι ή όχι;
ΚΥΡΙΟΙ '' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ''  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΣΑΣ;;;;;
           Γιατί εμείς οι  ''οι υποτιθέμενοι'', αυτά που λέμε τα αποδεικνύουμε  και δεν διαστρεβλώνουμε  ''ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ'' την αλήθεια
Τέλος στο δελτίο τύπου μας αποκαλούν «υποτιθέμενους παράγοντες» . Τους απαντούμε ότι παράγοντες με την έννοια του όρου που εκείνοι εννοούν δεν ήμασταν και ούτε θα γίνουμε ποτέ. Τους αφήνουμε στην ανακήρυξη του εαυτού τους σε «Επαγγελματίες». Θα παραμείνουμε «Ρομαντικοί» να αγωνιζόμαστε δίκαια και να αγωνιούμε για την ανάπτυξη των παιδιών της Νάξου.


ΥΓ. Να ευχαριστήσουμε θερμά  το sportcyclades για την παραχώρηση του video του αγώνα ,ώστε να λάμψει η αλήθεια. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε απαγόρευση τον εργαζομένων στα ΜΜΕ και στην προσπάθεια σκοταδισμού στα γήπεδα που γίναμε μάρτυρες αυτό το Σαββατοκύριακο.Προτείνουμε η ΕΠΣ , αν είναι δικία της εντολή, να επανεξετάσει το θέμα.
Για το Δ.Σ του ΠΑΣ Νάξου
Το Γραφείο Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :