Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2015

Διεθνές τουρνουά βόλεϊ στη Νάξο

Ο Πανναξικός ΑΟΝ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την διεξαγωγή διεθνούς τουρνουά βόλεϊ στο νησί της Νάξου
Μετά το βόλεϊ ανδρών, οι Κυκλάδες αποκτούν και στο βόλεϊ γυναικών ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά. Ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν. και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν το τριήμερο 09-10-11 Οκτωβρίου ένα μεγάλο τουρνουά βόλεϊ στη Νάξο, προς τιμήν της, καθηγήτριας φυσικής αγωγής, κυρίας Μαρίας Μπεμπέτσου-Τζαννίνη.

Στη διοργάνωση, εκτός του Πανναξιακού ΑΟΝ, θα......
συμμετάσχουν ο νταμπλούχος Ελλάδας Ολυμπιακός, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας VC Maritza Plodviv, ομάδες που αμφότερες συμμετέχουν στο CEV Cup της τρέχουσας περιόδου, καθώς και ο ιστορικός Άρης Θεσσαλονίκης, νεοφώτιστος στην Α1 εθνική κατηγορία, που επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ, υπό την αιγίδα του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου.

Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. ενόψει της διοργάνωσης συνέταξε την εξής ανακοίνωση :

«Η Μαρία Μπεμπέτσου, σύζυγος Νικολάου Τζαννίνη κατέφθασε στο νησί μας το έτος 1962, διορισθείσα στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο Νάξου. Παράλληλα με την διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής στις μαθήτριες του Γυμνασίου Νάξου δίδασκε το ίδιο μάθημα και στις μαθήτριες του Γυμνασίου της Σχολής Ουρσουλινών, που κατά τα χρόνια εκείνα λειτουργούσε  ακόμα στο νησί μας.

Η Μαρία Μπεμπέτσου-Τζαννίνη, ειδικευθείσα ήδη κατά τα χρόνια των σπουδών της στο βόλεϊ , μεταλαμπάδευε τη γνώση και την αγάπη της για το βόλεϊ στις μαθήτριές της.
Κατά τους Νομαρχιακούς αγώνες που πάντα ελάμβαναν χώρα στην πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων, Ερμούπολη,  η ομάδα βόλεϊ Θηλέων Νάξου δειλά δειλά άρχισε να διακρίνεται. Κατά τα έτη 1981 και μέχρι το τέλος της θητείας ως Γυμνάστριας Νάξου το έτος 1992,  η εκάστοτε ομάδα βόλεϊ Θηλέων Λυκείου Νάξου κέρδιζε την πρώτη  θέση στους Νομαρχιακούς αγώνες του Νομού Κυκλάδων και γι’ αυτό προκρίνονταν και για τους Πανελληνίους Διασχολικούς  αγώνες που λάμβαναν χώρα στην Αθήνα.

Το φυτώριο των αθλητριών του Λυκείου  Νάξου αποτέλεσε την πρώτη «μαγιά» για την δημιουργία και λαμπρή πορεία της ομάδας γυναικείου βόλεϊ του Πανναξιακού, για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι.

Τόσο η ομάδα όσο και το νησί θεωρούμε ως ελάχιστο καθήκον μας να αναγνωρίσουμε στην Γυμνάστρια Μαρία Μπεμπέτσου –Τζαννίνη, την Γυμνάστρια  εκείνη που με τις γνώσεις και την θέλησή της θεμελίωσε την ιστορία του Γυναικείου βόλεϊ στη Νάξο και στον Πανναξιακό και να καθιερώσουμε την ετήσια διοργάνωση αυτή αφιερωμένη στην Γυμνάστριά μας Μαρία Μπεμπέτσου-Τζαννίνη.»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :