Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015

Γιάννης Βρούτσης: «Το φιάσκο των “100 δόσεων”, ο εγκλωβισμός και η εξαπάτηση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας

Γιάννης Βρούτσης: «Το φιάσκο των “100 δόσεων”, ο εγκλωβισμός και η εξαπάτηση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Αποκαλύφθηκε η πραγματική “ηθική πλευρά” του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των μεγαλοοφειλετών.»

Το Νοέμβριο του 2014, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από μεγάλη προσπάθεια και με....
επιτυχημένους διαπραγματευτικούς χειρισμούς, συμφώνησε με την τότε “τρόικα” και σήμερα “θεσμούς” μια πολύ σημαντική ρύθμιση για όσους είχαν δεχτεί τις επιπτώσεις της κρίσης. Με το Ν. 4305/2014 διαμόρφωσε ένα σταθερό, διαφανές, αποτελεσματικό και χωρίς την υποκειμενική κρίση της διοίκησης πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, με σταθερό επιτόκιο 4,56% και με τη ρητή πρόβλεψη οι μεγαλοοφειλέτες με οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ να μην μπορούν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης.
Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατήγγειλαν τη διαδικασία και υπονόμευαν την εθνική προσπάθεια, πρωταγωνιστώντας με συνθήματα «δεν πληρώνω» και τάζοντας «σεισάχθεια» σε όλες τις οφειλές, εφόσον αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση της χώρας.
Με το Ν. 4321/2015, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμόρφωσαν το δικό τους πλαίσιο ρυθμίσεων για τις 100 δόσεις, επιτρέποντας την ένταξη και μεγαλοοφειλετών σε αυτές. Ήταν η περίφημη ρύθμιση των 100 δόσεων που θα «κούρευε» υπέρογκα ποσά, σε μια νύχτα, στους γνωστούς μεγαλοοφειλέτες. 
Σήμερα, εντελώς αιφνίδια, έξι μήνες μετά, αλλάζουν δραματικά τους όρους και τους κανόνες των ρυθμίσεων για όλους ανεξαιρέτως.
-       Αυξάνουν το ύψος του επιτοκίου σε 5,05% (αντί για 4,56% που ήταν με τον Ν. 4305/2014), επιβαρύνοντας όλες τις οφειλές εις το διηνεκές.
-       Εισάγουν τον αυθαίρετο και «ύποπτο» ρόλο της υποκειμενικής κρίσης της διοίκησης, τόσο στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών όσο και στις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, με την -κατά διακριτική ευχέρεια- μείωση των δόσεων. Γεγονός, που ανοίγει το «παράθυρο της συναλλαγής» και μας γυρνάει σε πελατειακές τακτικές του παρελθόντος, καθώς δεν τίθεται κανένα αντικειμενικό και σαφές κριτήριο για τη μείωση των δόσεων.
Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας εγκλωβίστηκαν και παγιδεύτηκαν, οι οποίοι, αφού εξαπατήθηκαν συμφωνώντας διαφορετικούς όρους με το κράτος, κατέληξαν να υποχρεούνται να πληρώσουν με άλλους όρους. Ήδη, κατά χιλιάδες απεντάσσονται από τις ρυθμίσεις και οι προβλέψεις για το μέλλον είναι αρκετά δυσοίωνες. Τελικά, η πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των 100 δόσεων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατράπηκε σε φιάσκο.
Και κάτι ακόμη. Μόνοι ωφελημένοι, οι μεγαλοοφειλέτες σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις διατάξεις του Ν. 4321/2015 και βγήκαν πολλαπλά ωφελημένοι, διαγράφοντας υπέρογκα πρόστιμα, αναδεικνύοντας την πραγματική «ηθική πλευρά» του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ισχυρών και κατά των αδυνάτων.
Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα ερώτηση, διαμέσου της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντίστοιχα, ζητώντας τη λίστα των μεγαλοοφειλετών και το ύψος των χρεών τους προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία που διαγράφηκαν.
Επισυνάπτονται:

  1. Σχετική Ερώτηση ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων προς τον υπουργό Οικονομικών
  2. Σχετική Ερώτηση ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :