Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Επαφές του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, προκειμένου να προωθήσει θέματα που άπτονται του Δήμου.
Ειδικότερα, ο Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, θέτοντας το θέμα συνέχισης της χρηματοδότησης των έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το αίτημα του Δημάρχου εκτιμάται ότι θα έχει αίσια έκβαση, κατόπιν των συζητήσεων με ......υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, στον οποίο ανέπτυξε ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ο Μανόλης Μαργαρίτης έθεσε επιτακτικά το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διακίνησης ναξιακών κτηνοτροφικών προϊόντων στου Ψυρρή, την παραχώρηση Οικοπέδου του ΟΕΚ στον Άγιο Θαλλέλαιο προς το Δήμο για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, την προμήθεια αυτοκινήτου ΑΜΕΑ για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου κ.α. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με διάθεση θεσμικής συνεργασίας των δύο πλευρών προς όφελος της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε και το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με το master plan του λιμανιού και τις πέργκολες της παραλίας, ενώ ο κύκλος των επαφών έκλεισε με την επίσκεψή του στην ΕΥΔΑΠ, στην οποία ο Δήμος έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης, βάση της οποίας θα μπορέσει να καθορίσει την νέα τιμολογιακή του πολιτική, με απώτερο σκοπό την ενιαία τιμή για την κατανάλωση ύδατος, η οποία θα εφαρμοστεί με τον προϋπολογισμό του νέου έτους.
 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :