Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2015

Μήνυμα Βλασερού στους εκλογείς πριν το μήνυμα της κάλπης

Φίλες και φίλοι,
Βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν τις κάλπες –τις τρίτες στη σειρά, για αυτή τη χρονιά. Οι εκλογές, ωστόσο, παρότι «φορέθηκαν» πολύ φέτος, είναι στ’ αλήθεια «γιορτή της δημοκρατίας».
Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθύνω μήνυμα, προκειμένου να θυμίσω τη σημασία των συγκεκριμένων εκλογών.
Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε ρότα. Ν’ αφήσουμε τους προσωπικούς θριάμβους και να στραφούμε σε συλλογικές επιλογές. Η εποχή μας δείχνει ότι πρέπει να δράσουμε «μαζί». Να παραμερίσουμε τις......
διαφορές μας, να βάλουμε κάτω αυτά που μας ενώνουν, να συμφωνήσουμε στα δεδομένα και να πάμε μπροστά.
Τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος είναι χειροπιαστά. Δεν έχει νόημα ν’ αναζητήσουμε ευθύνες. Αλλά ήρθε η ώρα ν’ αποφασίσουμε ποιοι είμαστε και ποια Ελλάδα θέλουμε.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, πρωτοπόρα, αποτελεί το «πάντρεμα» δύο κομμάτων που έχουν στο «αίμα» τους τον προοδευτισμό, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη διαλλακτικότητα. 
Ο κάθε τόπος, με τις δικές του ανάγκες, ας εκλέξει αυτούς που μπορούν να αγωνιστούν για το καλό και το συμφέρον, με δίκαια μέσα.
Θ’ αποφύγω τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής. Μέσα σ’ αυτόν τον σφιχτό προεκλογικό χρόνο, κάθε μέρα βρέθηκα στα νησιά μας, επιχειρώντας να έρθω κοντά με τους συμπατριώτες μου, τους κυκλαδίτες. Από πάντα έδρασα στα κοινά υπηρετώντας τον άνθρωπο. Όσα χρόνια βρίσκομαι στον πολιτικό στίβο, πιστεύω πως έχετε συνειδητοποιήσει κι εσείς, υπηρετώ τους συμπατριώτες μου.
Ξέρω καλά τα προβλήματα των νησιών μας. Το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας παραμένει το ίδιο μ’ εκείνο που εδραιώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, τριάντα χρόνια πριν. Οι κυβερνήσεις που μεσολάβησαν δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν κάτι, προς το καλό του τόπου και των κατοίκων του. Αλλά τώρα πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια.
Δεν στέκομαι μπροστά σας για να μοιράσω υποσχέσεις, ή να υφαρπάξω την ψήφο σας. Ζητώ τη στήριξή σας, σε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται, να εκλεγεί ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα προβλήματα της νησιωτικής υγείας και των ανθρώπων των Κυκλάδων. Εμπιστεύομαι απόλυτα τους κατοίκους των νησιών μας, τους συμπολίτες μου που μαζί τους έχω δώσει όλους μου τους αγώνες.
Εύχομαι οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ν’ αποτελέσουν εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας, να θέσουν τις βάσεις της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού και ν’ αναδείξουν εκείνους που πραγματικά μπορούν να τα καταφέρουν, με ήθος, πάθος, ακεραιότητα και ειλικρίνεια.
Ειδικότερα, για τα τοπικά θέματα, η παράταξή μας θα προσπαθήσει:  
*Να στελεχωθούν οι μονάδες υγείας του νομού με προσωπικό και να βελτιωθεί ο εξοπλισμός τους.  
*Να αναβαθμιστεί το νομαρχιακό νοσοκομείο Σύρου και να λειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία Νάξου και Σαντορίνης.
*Να εξασφαλιστούν και να καθιερωθούν τα απαιτούμενα δρομολόγια ενδοεπικοινωνίας για την επαρκή διασύνδεση των νησιών μας.
*Να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ 13% στα νησιά, αντί του «δολοφονικού» 23%.
*Να προστατευτούν οι αγρότες από τα βαριά φορολογικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνει το Μνημόνιο, γιατί αλλιώς θα καταστραφεί η αγροτική οικονομία των νησιών.
*Να υπάρχει διοικητική αυτονομία του νομού και ενίσχυση των υπηρεσιών στα νησιά με ουσιαστικές αρμοδιότητες.
*Να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά μας και να προστατευτεί το μοναδικό φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων.
*Να υπάρξει ποιοτική βελτίωση του τουρισμού και να αυξηθεί το τουριστικό εισόδημα στο νομό μας.  

Γιάννης Βλασερός, υπ. Βουλευτής Κυκλάδων, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :