Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2015

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Τουρισμός αποτελεί παγκοσμίως τη σπουδαιότερη παράμετρο και το βασικότερο άξονα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας. Η σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια οδηγεί τις τοπικές κοινωνίες να εναποθέτουν στον τουρισμό πολλές τις ελπίδες για την ανάπτυξή τους.
Ακολουθώντας τα νέα δεδομένα διαμόρφωσης της παγκόσμιας οικονομίας και......
ανάπτυξης, η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζεται και στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ανεπιφύλακτα, ο κύριος μοχλός ανάπτυξης των νησιών μας είναι ο τουρισμός, όχι μόνο για τα παράλια των νησιών μας, αλλά και τη μοναδική ενδοχώρα της Νάξου, όπου οι παλαιότερες μορφές ανάπτυξης παραμένουν στάσιμες.  
Κατόπιν τούτων, οι εμπλεκόμενοι και μη με τον τουρισμό φορείς καλούμαστε να αφουγκραστούμε τη δυναμική που αναπτύσσεται μέσω του τουρισμού σε συνάρτηση με άλλους κλάδους της οικονομίας όπως ο πρωτογενής τομέας, να εργαστούμε άοκνα και με όραμα, να εκμεταλλευτούμε τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και να δώσουμε ώθηση στην αειφόρο ανάπτυξή τους. Ο τουρισμός απέδειξε την ανθεκτικότητά του σε συνθήκες κρίσης και αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη του τόπου μας!


Ο Αντιδήμαρχος
Δημήτρης Λιανός
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :