Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015

Παρέμβαση Γιάννη Βλασερού στο θέμα μετακίνησης μηχανημάτων του τεχνητού νεφρού από νοσοκομείο Νάξου

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις Κυκλάδες, δήλωσε πως μόλις ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Νάξου, κ. Ραπτάκη, για το θέμα της μετακίνησης δύο μηχανημάτων της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο της Σύρου, επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Πειραιά, κ. Πλάτση, αρμόδιο για την υλικοτεχνική υποδομή της υγειονομικής περιφέρειας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν τα εν λόγω μηχανήματα από το...... νοσοκομείο Νάξου.

Μη την ευκαιρία, προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες της Νάξου, αναφορικά με το θέμα του νοσοκομείου και, ειδικότερα, για το θέμα της λειτουργίας του κέντρου αιμοδοσίας του χειρουργείου και της μονάδας τεχνητού νεφρού, το καλοκαίρι του 2014 προσκάλεσα τον υποδιοικητή Υ.Π. Περαιώς για να συζητήσουμε για τα θέματα του νοσοκομείου της Νάξου.

Από τη συνάντηση που είχαμε με τον τότε διοικητή του νοσοκομείου, κ. Λάμπου, αποφασίστηκε α. να γίνει προσπάθεια αδειοδότησης του κέντρου αιμοδοσίας, β. ενεργοποίηση εκκρεμών διορισμών και γ. μετεκπαίδευση προσωπικού για τη λειτουργία των τμημάτων.

Ως αποτέλεσμα αυτή της συνάντησης, το κέντρο αιμοδοσίας έχει σήμερα άδεια λειτουργίας. Επίσης, η μικροβιολόγος κα. Χουζούρη διορίστηκε και μετεκπαιδεύτηκε ως υπεύθυνη του κέντρου, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός του νεφρολόγου (ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ναξιώτισσα νεφρολόγο).

Η μετακίνηση των μηχανημάτων απ’ το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή στερεί τη δυνατότητα της αναγκαίας αναβάθμισης και δεν πρέπει να γίνει.



Γιάννης Βλασερός, ιατρός, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :