Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015

Σύρος: Σκούπα και φαράσι πιάνουν...οι εκπαιδευτικοί - Στον "αέρα" οι καθαρίστριες


Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, μόλις μία ημέρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία.

Οι 9.000 καθαρίστριες/ες που για περισσότερα από 12 χρόνια εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου βρίσκονται "στον αέρα", καθώς παρά την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιστροφή τους στην δουλειά και τη φετινή χρονιά μέχρι σήμερα η σχετική απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί από την..... υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα οι 9.000 εργαζόμενοι/ες παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις με πέντε μήνες.
Φυσικά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι 25 καθαρίστριες στην Σύρο που βρίσκονται στον ''αέρα''.
"Είναι πρόκληση για εμάς και συνολικά για τους εργαζόμενους να μας κοροϊδεύουν και να μην ανανεώνονται οι συμβάσεις όπως προβλέπει η ΠΝΠ και να μένουμε εμείς χωρίς δουλειά και τα σχολεία χωρίς καθαριότητα" καταγγέλλουν στο Cyclades24 καθαρίστριες στα σχολεία της Σύρου.
Η κατάσταση που επικρατεί μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και τραγική, με τις καθαρίστριες να περνούν... μαρτυρικούς μήνες. Τριτοκοσμικές εικόνες με τις οικογένειες να μην έχουν να δώσουν τα αυτονόητα, ένα πιάτο φαγητό, στα παιδιά τους.
Σύμφωνα με καταγγελίες, οι 25 καθαρίστριες έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Φεβρουάριο τα οποία πληρώθηκαν τον μήνα Αύγουστο. Σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς το υπουργείο Παιδείας, και στο Εθνικό Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) ωστόσο από το ένα αυτί μπήκαν και από το άλλο φαίνεται ότι βγήκαν... για μια κυβέρνηση η οποία πέτυχε ολοκληρωτικά τον στόχο της, να καταστρέψει και τα λίγα που είχαν μείνει "όρθια" στην Ελλάδα...
Σκούπα...και φαράσι οι εκπαιδευτικοί!
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από εκπαιδευτικούς στο Cyclades24, η κατάσταση έχει προκαλέσει πανικό με αρκετούς δασκάλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς να πιάνουν...σκούπα, φαράσι και σφουγγαρίστρα προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου που έχει προγραμματιστεί ο Αγιασμός.
Όπως και να έχει, η καθαριότητα των σχολικών κτιρίων προκύπτει ως μείζον ζήτημα, ενώ οι σχολικές καθαρίστριες βρίσκονται στον "αέρα" χωρίς να ξέρουν από την πλευρά τους αν θα πρέπει να διακόψουν το δελτίο ανεργίας ή όχι.
Εκτός από το βάρος που προκαλούν οι ελλείψεις - ως συνήθως - στην αρχή της σχολικής χρονιάς, φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να καθαρίζουν, αίθουσες, κουζίνες, τουαλέτες και προαύλια...
Το Cyclades24 μίλησε με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας και δημοτικό σύμβουλο κ.Γιώργο Δούναβη, ο οποίος μας ενημέρωσε για το σοβαρό αυτό πρόβλημα των σχολικών μονάδων που αφορά την Σύρο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο κ. Δούναβης μας ενημέρωσε για τις ενέργειες του δήμου Σύρου-Ερμούπολης ,καθώς και για την βοηθεία που παρέχει με 8 καθαρίστριες δημοτικών κτιρίων έτσι ώστε να να προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό των 24 καθαριστριών σε ταχείς ρυθμούς που όπως καταλαβαίνεται δεν είναι και τόσο εφικτό.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :