Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2015

Όλοι μαζί στον αγώνα για προοδευτικές, καθημερινές νίκες

Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, αποτελεί ιστορική εντολή για προοδευτική πορεία εντός Ευρώπης καιοριστική υπέρβαση του χρεοκοπημένου και διαπλεκόμενου παλαιοκομματικού συστήματος. Ο λαός για τρίτη φορά μέσα σε εννιάμήνες γύρισε την πλάτη στη ΝΔ, αλλά και στους λοιπούς εκφραστές του παλαιοκομματισμού και των.... μεγάλων συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και την υπονόμευση από εγχώρια και ξένα κέντρα, παρά τα σκληράμέτρα που εκβιαστικά ψηφίστηκαν, κατήγαγαν θριαμβευτική νίκη ιστορικών διαστάσεων, που βεβαίως πρέπει γρήγορα ναμεταφραστεί σε ένα μεγάλο κύμα ρήξεων και μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στη διοίκηση, στην παιδεία, στους θεσμούς, στηνοοτροπία της κοινωνίας, με στόχο την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι εχθρός της όλης προσπάθειας, αποτελεί το ιστορικό μέγιστο της αποχής, για το οποίο η Αριστεράαλλά και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Επίσης τεράστια ανησυχία προκαλεί η επιβεβαίωση τουνεοφασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση. Τέλος μεγάλο μάθημα προς τους πρώην συντρόφους μας θα πρέπεινα αποτελέσει η σαφής αποδοκιμασία τους από τον ελληνικό λαό, τόσο ως προς την πολιτική τους πρόταση, όσο και ως προς τοιστορικό ατόπημα που οδήγησε ουσιαστικά στην πτώση της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς μετά τον πόλεμο.

Στις Κυκλάδες ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την ηγεμονική του θέση με πρωτοπορία στα νησιά Σύρο, Μήλο και Τήνο, αλλά και με την γιαπρώτη φορά πρωτιά στη Σαντορίνη.

Είναι προφανές ότι με την επανεκλογή μας οι τρείς βουλευτές θα συνεχίσουμε ενωμένοι το έργο μας, αφενός για να κλείσουμενησιωτικά μας ζητήματα, που έχουν μείνει ανοικτά και αφετέρου για να συμβάλλουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τουςεκπροσώπους τους στο ριζικό μετασχηματισμό που επαγγέλλεται το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά από καρδιάς όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.Δεσμευόμαστε ότι στη νέα περίοδο θα επιδιώξουμε μαζί με όλους τους νησιώτες να προωθήσουμε λύσεις νησιωτικότητας, που έχειαπόλυτα ανάγκη η νησιωτική μας χώρα.


Όλοι μαζί στον αγώνα για προοδευτικές, καθημερινές νίκες!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :