Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2015

Δυνατές μονομαχίες στη Μικρή Βίγλα [pics]

Υπό το βλέμμα του πρώην υπουργού κ. Βρούτση και εκατοντάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά το τουρνουά beach volley εις μνήμη "Βασιλική Κύλη» - «Πρωτάρηδες» οι νικητές και νικήτριες, αμφίρροποι οι αγώνες, έκλεψαν την παράσταση οι ηθοποιοί το απόγευμα του Σαββάτου και ο υιός Βρούτσης το μεσημέρι της Κυριακής σε αγώνες επίδειξης
Μηλώσια . η διοργάνωση του καλοκαιριού. Με τον ΑΜΣ Φιλωτίου να αποδεικνύεται ιδανικός οικοδεσπότης και διοργανωτής μέσα από μία σειρά αγώνες είτε πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο όχι απλά τη διασκέδαση των συμμετεχόντων αλλά και την ενημέρωσή τους ή την άθλησή τους και κυρίως την γνωριμία τους με το χωριό.
Ένα από τις.....
πλέον ενδιαφέρουσες δράσεις (υποκειμενική η κρίση καθότι όλες είναι το ίδιο συγκινητικές και άξιες αναφοράς) είναι το τουρνουά Beach Volley που πραγματοποιείτε τα έξι τελευταία χρόνια στη Μικρή Βίγλα. Και λέμε έξι καθότι το πρώτο έγινε στο Πυργάκι και αισίως φτάσαμε στα επτά. Φέτος το τουρνουά έμοιαζε περισσότερο αναβαθμισμένο από κάθε άλλη χρονιά. Ίσως γιατί μπήκε στο . παιχνίδι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ουσία είναι ότι με τη συμπαράσταση των Επαγγελματιών Τουρισμού της περιοχής, το τουρνουά χρόνο με το χρόνο κερδίζει αίγλη, συμμετοχές και γίνεται γνωστό προκαλώντας γνωστούς αθλητές να πάρουν μέρος. Αποτέλεσμα; Εάν ο καιρός έχει κέφια, οι αγώνες είναι πολύ υψηλού επιπέδου με αμείωτο ενδιαφέρον.
Παρουσίες
Τι είδαμε φέτος στο τουρνουά που διεξάγεται στη μνήμη της πρόωρα χαμένης Βασιλικής Κύλη; Τον εμπειρότατο δημοσιογράφο Γιώργο Ρουσσάκη να περιγράφει τους αγώνες και να βρίσκεται στο στοιχείο του, τον Ηλία Ορφανό στα deck να δίνει το ρυθμό με τις μουσικές του επιλογές και τα στελέχη του συλλόγου ΑΜΣ Φιλωτίου με πρωταγωνιστές τους Κατερίνα Μουστάκη, Γιώργο και Νίκο Μουστάκη, Αντώνη Μανιό και Στέφανο Τσάφο να βρίσκονται παντού ώστε να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Όμως, δεν είδαμε μόνο αυτούς. Είδαμε τον πρώην υπουργό Εργασίας και νυν βουλευτή Κυκλάδων με τη ΝΔ κ. Γιάννη Βρούτση να απολαμβάνει τις προσπάθειες όχι μόνο του γιού του Βασίλη αλλά και των υπολοίπων παιδιών και να ενθουσιάζεται. Τον Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου (με την οικογένειά του) κ. Γιάννη Μαργαρίτη να μοιράζει χαμόγελα και να είναι έτοιμος να συμμετάσχει και βέβαια τα μέλη του θιάσου «οι πειρατές του Αιγαίου» με τον δικό μας Λευτέρη Ελευθερίου να προσφέρουν άφθονο γέλιο και έναν αμφίρροπο αγώνα το μεσημέρι του Σαββάτου. Μάλιστα, ο διαιτητής κ. Σουξές αναγκάστηκε να αποβάλει έναν εκ των συμμετεχόντων λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς (σ.σ. συνεχόμενες οι διαμαρτυρίες του) γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Ροδίτη Αλέκο Κακλαμάνο να μπει στο .παρκέ και να δείξει μέρος από τις ικανότητές του. Ο Κακλαμάνος μπορεί να είναι Ροδίτης αλλά εδώ και χρόνια προτιμάει να κάνει τις διακοπές του στην Νάξο ελέω της γοητευτικής συζύγου του. Μιλώντας για αγώνες επίδειξης να σημειώσουμε ότι πριν από τον μικρό τελικό των ανδρών, την Κυριακή οι Βρούτσης - Λίτος (αμφότεροι πρωταθλητές Ελλάδας στο ΤαεΚβοΝτο) έδωσαν μία ξεχωριστή επίδειξη του ολυμπιακού αθλήματος προκαλώντας ενθουσιασμό στους θεατές.
Αναμετρήσεις
Μιλώντας με την Κατερίνα Μουστάκη (εκ των διοργανωτών του τουρνουά που όμως δεν άφησε στην άκρη και το αγωνιστικό μέρος φτάνοντας για μία ακόμη φορά σε τελικό μαζί με την Μαρία Γκόλια) αυτό που αντιληφθήκαμε είναι ότι χρόνο με το χρόνο το τουρνουά κάνει βήματα προόδου. Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια η πορεία είναι συνεχώς ανοδική και μάλιστα βελτιώνεται και το αγωνιστικό κομμάτι όπου μειώνεται η ψαλίδα ανάμεσα στα ζευγάρια, κάτι που αποτελούσε και ένα μικρό παράπονο για τους διοργανωτές. Δηλαδή είχαμε 1-2 καλά ζευγάρια και μετά έπεφτε το επίπεδο αρκετά, ενώ φέτος για πρώτη φορά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες υπήρχε μεγάλη αγωνία για την κατάκτηση της κορυφής του βάθρου. Ειδικά στους άνδρες ο τελικός ήταν συναρπαστικός και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν στις καλές ομάδες να φανερώσουν τα πλεονεκτήματά τους. Το δίδυμο Κοντόπουλου - Παπαγεωργίου αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ (21-12) από τους Κελίδη - Κουτσογιαννόπουλο στη συνέχεια κατάφερε να ισοφαρίσει (21-17) και τελικά να κερδίσει στο τάι μπρέικ με 18 -16 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους πρωταγωνιστές να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά. Στις γυναίκες, οι νεοφερμένες Μαγκανάρη - Αγγελοπούλου αν και ξεκίνησαν με ήττα στα .χαρτιά (άργησαν να εμφανιστούν στο .παρκέ ενδεχομένως λόγω ύπνου) στη συνέχεια έδειξαν την ανωτερότητά τους και έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη. Μάλιστα, κέρδισαν εύκολα στον ημιτελικό τις Σαλούστρου (σ.σ. πρώην αθλήτρια του Πανναξιακού) - Θεολόγου ενώ στον άλλο ημιτελικό το δίδυμο Μουστάκη - Γκόλια επικράτησε του αντίστοιχοι Οικονόμου - Στεργίου με 2-1 σετ μετά από έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα. και το τέλος των αγώνων, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής βρήκε νικητές και χαμένους, διοργανωτές και θεατές να λικνίζονται υπό τους ήχους της μουσικής του Ηλία Ορφανού, πίνοντας παράλληλα και το σχετικό ποτό μέσα από τα καρπούζια όπως παραδοσιακά γίνεται.. Και οι Κοντόπουλος - Παπαγεωργίου στους άνδρες και Μαγκανάρη - Αγγελοπούλου στις γυναίκες θα έχουν να λένε ότι ανέβηκαν για πρώτη φορά στο πιο ψηλό βάθρο του συγκεκριμένου τουρνουά πριν ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Τα αποτελέσματα
Άνδρες
Προκριματικά
Πούλιος / Γεωργάς - Ξηνταράς / Λαμπρόπουλος 2-0
Βρούτσης / Λίτος - Κοντόπουλος / Παπαγεωργίου 0-2
BYE - Παπούλιας / Βανδαράκης 0-2
Κελίδης / Κουτσογιαννόπουλος - Πούλιος Σωκράτης - Γεωργάς 2-1
Κατσικολιάς / Καρακατσάνης - Κοντόπουλος / Παπαγεωργίου 0-2
Παλαιοχωρινός / Μυτιληναίος - Παπούλιας / Βανδαράκης 0-2
Χαλβατζάρας / Χύτας - BYE 2-0
BYE - Πούλιος / Γεωργάς 0-2
BYE - Κατσικολιάς / Καρακατσάνης 0-2
Βρούτσης / Λίτος - Παλαιοχωρινός / Μυτιληναίος 2-1
Ξηνταράς / Λαμπρόπουλος - BYE 2-0
Κελίδης / Κουτσογιαννόπουλος - Κοντόπουλος / Παπαγεωργίου 1-2
Παπούλιας / Βανδαράκης - Χαλβατζάρας / Χύτας 2-0
Πούλιος / Γεωργάς - Κατσικολιάς / Καρακατσάνης 0-2
Βρούτσης / Λίτος - Ξηνταράς / Λαμπρόπουλος 2-0
Κατσικολιάς / Καρακατσάνης - Χαλβατζάρας / Χύτας 2-0
Βρούτσης / Λίτος - Κελίδης / Κουτσογιαννόπουλος 0-2
Ημιτελικοί
Κοντόπουλος / Παπαγεωργίου - Κατσικολιάς / Καρακατσάνης 2-0
Παπούλιας / Βανδαράκης - Κελίδης / Κουτσογιαννόπουλος 0-2
Μικρός τελικός
Παπούλιας / Βανδαράκης - Κατσικολιάς / Καρακατσάνης 2-0
Τελικός
Κοντόπουλος / Παπαγεωργίου - Κελίδης / Κουτσογιαννόπουλος 2-1
Γυναίκες
Προκριματικά
Λιάκου / Μπαστούνη - Μαγκανάρη / Αγγελοπούλου 2-0 α.α.
Σαλούστρου / Θεολόγου - Χύτα / Γούλα 2-0
Οικονόμου / Στεργίου - Δοκοπούλου / Φαράντζου 0-2
Μουστάκη / Γκόλια - Βεντούρη / Παπαδοπούλου 2-0
Λιάκου / Μπαστούνη - Σαλούστρου / Θεολόγου 0-2
Δοκοπούλου / Φαράντζου - Μουστάκη / Γκόλια 0-2
Μαγκανάρη / Αγγελοπούλου - Χύτα / Γούλα 2-0
Οικονόμου / Στεργίου - Βεντούρη / Παπαδοπούλου 2-1
Μαγκανάρη / Αγγελοπούλου - Δοκοπούλου / Φαράντζου 2-1
Οικονόμου / Στεργίου - Λιάκου / Μπαστούνη 2-0
Ημιτελικοί
Σαλούστρου / Θεολόγου - Μαγκανάρη / Αγγελοπούλου 0-2
Μουστάκη / Γκόλια - Οικονόμου / Στεργίου 2-1
Μικρός Τελικός
Σαλούστρου / Θεολόγου - Οικονόμου / Στεργίου 2-0
Τελικός
Μαγκανάρη / Αγγελοπούλου - Μουστάκη / Γκόλια 2-0
Εφημερίδα Κυκλαδική

sportcyclades.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :