Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

Να μην επιβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμους ελέγχους στα νησιά που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ, ζητά ο Περιφερειάρχης από το Υπ. Οικονομίας

Να μην επιβληθούν τα πρόστιμα των 150,00 ευρώ για τους εκπρόθεσμους ελέγχους ΚΤΕΟ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπου δεν λειτουργούν Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ,  ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με έγγραφό  του προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  όπου δεν λειτουργεί ΚΤΕΟ, εκδίδεται απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ετήσιας ισχύος, για.....
την παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων και δικύκλων. Για το έτος 2015 έχουν εκδοθεί οι αριθ. 859/7-1-2015 και 6736/30-1-2015 αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στο έγγραφό του ο κ. Χατζημάρκος επικαλείται τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω των οποίων θα πρέπει να υπάρξει ειδική  πρόβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας, καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών,  για  τα νησιά που έχουν ήδη εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ν. 4336/2015, με τις δύο προαναφερθείσες  αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προκειμένου να αποφευχθούν λανθασμένες βεβαιώσεις προστίμων.


Ο Περιφερειάρχης, στο έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας, επικαλείται επίσης και την οδηγία 2014/45/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2014, στην παράγραφο 14 της οποίας αναφέρεται ότι «οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε απομακρυσμένα εδάφη των κρατών μελών, ιδίως σε μικρά νησιά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους ή σε αραιοκατοικημένες περιοχές με πυκνότητα πληθυσμού κάτω των πέντε προσώπων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, κινούνται υπό περιστάσεις που μπορεί να απαιτούν ειδικό καθεστώς τεχνικού ελέγχου. Κατά συνέπεια, τα κράτη μέλη θα πρέπει να εξουσιοδοτηθούν να εξαιρούν τα εν λόγω οχήματα από την εφαρμογή της παρούσας οδηγίας». 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :