Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2015

Επίσκεψη στον ναό της Δήμητρας στο Σαγκρί Νάξου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική επίσκεψη-ξενάγηση που διοργάνωσε η πολιτιστική δράση Νάξου με την επωνυμία "Νικάνδρη" την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 το πρωί. Η παρουσία του καθηγητή της Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη, βασικού παράγοντα της ανασκαφής και αναστήλωσης του χώρου αυτού, ο οποίος μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες με το οικείο, γλαφυρό και προσήνειο ύφος του, έκανε ιδιαίτερα εντυπωσιακή την όλη επίσκεψη. Στο σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό μνημείο (σε έναν εντυπωσιακό περιβάλλοντα φυσικό χώρο, ιδιαιτέρου κάλλους), θαυμάσαμε την υψηλής ποιότητας αρχιτεκτονική και γλυπτική τέχνη των αρχαίων προγόνων μας και την.....
-με πρωτότυπο τρόπο- αναστήλωση των τμημάτων των ναών που καλύπτουν τις διάφορες φάσεις της θρησκευτικής λατρείας στην περιοχή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και καθιστούν το συγκεκριμένο μνημείο ως έναν από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Επίσης επισκεφτήκαμε το μικρό αλλά αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο του χώρου.
Όπως είναι γνωστό, η Νάξος έχει μια μακρά ιστορική πορεία και διαθέτει ένα πλήθος από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία που (τουλάχιστον τα πιο γνωστά από αυτά) προσελκύουν ένα πλήθος επισκεπτών. Η προσπάθεια της πολιτιστικής κίνησης "Νικάνδρη" είναι να συμβάλει στη γνωριμία και επίσκεψη  όσο το δυνατό περισσότερο τέτοιων σπουδαίων μνημείων και η προβολή και αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Νάξου και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επίσκεψή μας στον ναό της Δήμητρας.
Ευχαριστούμε θερμώς όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και χάριν σε αυτούς και βέβαια και στην καθοριστική παρουσία του καθηγητή κ. Λαμπρινουδάκη η επίσκεψή μας είχε σημαντική επιτυχία.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή της "Νικάνδρης"

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Λογαράς
Φιλόλογος









Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :