Τρίτη, Αυγούστου 25, 2015

Πολιτική συζήτηση και παρουσίαση βιβλίου στη Νάξο

Υποφέρουμε από τις επιπτώσεις της κρίσης, μα δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι καθοριστικές, για το κράτος, αποφάσεις, ( ΔΝΤ, Μνημόνια, μέσα ή έξω στο Ευρώ ή στην ΕΕ κλπ), οι οποίες συσσώρευσαν ασήκωτα βάρη στις πλάτες τριών γενεών Ελλήνων, πάρθηκαν νόμιμα από τους Πρωθυπουργούς, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη μας.
Οι δημοκρατικές νομιμοποιήσεις των εκλογών και οι εξουσιοδοτήσεις της Βουλής, στάθηκαν αρκετές και όλα έγιναν νόμιμα.  Αυτό, όμως δεν είναι Δημοκρατία, αλλά Πρωθυπουργοκρατία.
Ξέρουμε όλοι ότι η Δημοκρατία μας είναι λειψή, μα δεν την αμφισβητήσαμε ποτέ. Mας βόλευε να παίρνουν άλλοι τις αποφάσεις, που είχαμε χρέος να......
παίρνουμε εμείς. Αυτό, όμως, είναι η βαθύτερη αιτία της κρίσης και αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη της γενεάς που απέρχεται. Το βόλεμα, να παραδίδει, ανεξέλεγκτα, την εξουσία, σε νέους αρχηγούς που θα την έσωζαν.
Τα προβλήματα στην οικονομία δεν αντιμετωπίζονται, όμως,  με ισχυρότερες αρχηγίες, αλλά με βαθύτερες δημοκρατίες,στις οποίες ο λόγος και η απόφαση του πολίτη, είναι πάνω από του πολιτικού.  
Το πως μπορεί να γίνει αυτό, θα συζητήσουμε στη Νάξο, με την ευκαιρία παρουσίασης του βιβλίου μου, πιστεύοντας ότι με την καλή λειτουργία της δημοκρατίας, ανθεί και η οικονομία.
Με εκτίμηση.                                                                                                  Γιάννης Γ. Δημητροκάλλης

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :