Τρίτη, Αυγούστου 25, 2015

Με φορείς και κατοίκους του Φιλωτίου συναντήθηκε η Νησιωτική Πολιτεία

     Συνάντηση φορέων και κατοίκων του Φιλοτίου, πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία η  παράταξη μας  στο  Πολιτιστικό  Κέντρο  του Συλλόγου  Φιλοτιτών  την Πέμπτη 20 Αυγούστου, με στόχο την  καταγραφή αλλά και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημοτική κοινότητα. Η συνάντηση, που ήταν πρωτοβουλία της παράταξης μας και του τοπικού μας συμβούλου Νικόλα Βασιλάκη ( ο οποίος και έθεσε το πλαίσιο των θεμάτων της συζήτησης ), εντάσσεται  στη συνολική μας προσπάθεια για συνεχή και αδιάλειπτη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, ιδίως της ορεινής Νάξου και ....
των Μικρών Κυκλάδων.
      Στη  πλούσια  και  ουσιαστική  συζήτηση  που έγινε, κατέθεσαν τις απόψεις τους και τα αιτήματα τους σχεδόν το σύνολο των φορέων του Φιλοτίου, αρκετοί κάτοικοι του χωριού αλλά και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  που παραβρέθηκε.
      Συμπυκνώνοντας  τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση, ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Μαϊτός  ζήτησε :
·        Να γίνει αποδεκτή η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φιλοτίου με την οποία ιεραρχούνται τα σημαντικότερα προβλήματα  του χωριού, και στο εξής, οι αποφάσεις που λαμβάνονται και αφορούν το Φιλότι, να λαμβάνονται με βάση αυτή την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση.  Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ.
·        Να  διευθετηθεί  άμεσα το μέγα πρόβλημα της τιμής του νερού που αφορά το Φιλότι αλλά και όλη την ενότητα του πρώην Δήμου Δρυμαλίας  και  να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία που υφίσταται στον τομέα της τιμολόγησης αυτού του κοινωνικού αγαθού.  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
·        Να καταγραφεί  το κύριο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού, το οποίο και θα ηλεκτροδοτηθεί από το Δήμο κατά απόλυτη προτεραιότητα, ούτως ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτό, δημιουργώντας συνθήκες ισονομίας  και δικαιοσύνης. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΕ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ,  που γεννά  ανισότητες  και εξυπηρετεί ένα πλήθος  πελατειακών σχέσεων ρουσφετολογικού χαραχτήρα, σε βάρος των πολλών  και μονίμως  αδικουμένων.
·        Να  χρηματοδοτήσει ο Δήμος ΑΜΕΣΑ  υπό τις παρούσες κρίσιμες στιγμές, τομείς της δημόσιας υγείας των νησιών μας διασφαλίζοντας τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών τους σ΄ αυτή την κορυφαία αναγκαιότητα, μέσα από την περιστολή των άσκοπων και ρουσφετολογικών δαπανών που σήμερα πραγματοποιεί. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ενώ αρνείται την περικοπή των άσκοπων δαπανών του Δήμου.
·        Να προωθηθούν συγκεκριμένες τροπολογίες που να νομιμοποιούν τελεσίδικα την διάθεση των τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων – Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΤΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΥΘΕΙ -  αλλά και  την διευθέτηση του θέματος για τη διάθεση  των  αμνοεριφίων  την περίοδο του Πάσχα στην Αθήνα. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤ ΕΤΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, που κρατά ομήρους τους κτηνοτρόφους και έρμαια στις πολιτικές ορέξεις του καθενός.
    Ο  επικεφαλής της παράταξης μας, έκλεισε την τοποθέτηση του, ευχαριστώντας θερμά τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους που γέμισαν το Πολιτιστικό κέντρο και με τις παρεμβάσεις τους εμπλούτισαν το περιεχόμενο της συζήτησης  αλλά και με την επισήμανση ότι και του χρόνου  την ίδια περίπου ημέρα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  και πάλι, για να διαπιστώσει την πραγματοποίηση και την πρόοδο  των έργων στο Φιλότι, αλλά και την ανάδειξη των νέων προβλημάτων της περιοχής. 
      


                                                                                                                                                  Από  το  Γραφείο  Τύπου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :