Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ

Τριάντα χρόνια πέρασαν από το καλοκαίρι του 1985, όταν δειλά πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στό Φιλότι η πρώτη αιμοληψία -αλλά και για πρώτη φορά στην Νάξο από τον Σύλλογο Φιλωτιτών.
Μετά από υπόδειξη του τότε δημάρχου Αγίου Ιωάννου Ρέντη, επί Προεδρίας τού αείμνηστου Μιχάλη Κατσάνη, πρότεινα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών, του οποίου ήμουνα τότε μέλος, την δημιουργία Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.
Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή από το ΔΣ με «εν λευκώ» ανάθεση από τον Πρόεδρο σε μένα ως γιατρού να την.....

διεκπεραιώσω.
Η πρωτόγνωρη αυτή δραστηριότητα το Συλλόγου απαίτησε ομιλίες ενημέρωσης του  κοινού,ανακοινώσεις,αφίσες αναρτηθείσες σε πολλά σημεία της Νάξου συντονισμένη καί πειστική επαφή με τους κρατικούς φορείς όπως με το Υπουργείο Υγείας, με Νοσοκομείο υπεύθυνο γιά την αιμοληψία επεξεργασία καί συντήρηση τού αίματος καί τέλος προσωπική προσπάθεια πειθούς του κόσμου γιά το ακίνδυνο της αιμοληψίας καί το υπέροχο της προσφοράς.
Πενήντα περίπου μονάδες αίματος ήταν η πρώτη «συγκομιδή» πού έγινε στο Φιλότι από συνεργείο του Νοσοκομείου Σύρου.
Τα επόμενα χρόνια την αιμοληψία ανέλαβε το Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου δημιουργήθηκε η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Φιλωτιτών.
Τα χρόνια πέρασαν η προσπάθεια συνεχίσθηκε από τους εκάστοτε προέδρους και τα κατά καιρούς μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.
Η αιμοληψία που γίνεται κάθε Αύγουστο στο Φιλότι έχει γίνει θεσμός «μόδα» προσφοράς για μια μεγάλη μερίδα κυρίως της νεολαίας που γεμίζει με την παρουσία της το Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών περιμένοντας να δώσει το αίμα του για τον άγνωστο συνάνθρωπο του. Πράξη πραγματικά δυσεύρετη την εποχή που ζούμε.
Η φετινή αιμοληψία πού έγινε στις 12,13,14 Αυγούστου στο Φιλότι απέφερε 260 μονάδες του τόσο πολύτιμου αίματος για την περίοδο του καλοκαριού για τα νοσοκομεία πού έχουν τεράστια έλλειψη.
Η δραστηριότητα αυτή του Συλλόγου Φιλωτιτών που ας σημειωθεί έχει επιβραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει πολλαπλά οφέλη. Η Tράπεζα Aίματος του Συλλόγου έχει διαθέσει αίμα σε πολλούς ασθενείς συγχωριανούς και όχι μόνο.
Η αιμοληψία πού γίνεται τα τελευταία χρόνια την άνοιξη και στην Αθήνα έχει δημιουργήσει εκατοντάδες αιμοδότες διαθέσιμους για κάθε ανάγκη.
Η τριακονταετής αυτή πράξη ανθρώπινης αλληλεγγύης περιποιεί μεγάλη τιμή για στους αιμοδότες και αναδεικνύει τον Σύλλογο Φιλωτιτών άξιο συγχαρητηρίων
για την ευδόκιμη ανθρωπιστική του προσπάθεια.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :