Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015

Η παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» στην Πάρο

Η εταιρεία θεάτρου GAFF παρουσιάζει την παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2015, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών Πάρου.
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.
Το έργο που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάκη Τσίτα ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο VAULT στην Αθήνα και.....
απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη – Λίνα Παγώνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
ΠΑΙΖΕΙ ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :